Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   4 millioner til infrastruktur
Det skal utarbeides en ny kartløsning for den nye kommunen, og prosjektet får nå 4 millioner kroner i tilskudd.

Det skal utarbeides en ny kartløsning for den nye kommunen, og prosjektet får nå 4 millioner kroner i tilskudd.

4 millioner til infrastruktur

HEMNE: Hemne, Halsa og Snillfjord kommuner mottar nå fire millioner kroner i tilskudd til infrastruktur.

 

 

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har fordelt 150 millioner kroner i tilskudd – i Sør-Trøndelag er det totalt blitt fordelt 15 millioner kroner i 2016 og 2017.

Tilskuddsordningen kom på plass i forbindelse med behandlingen av Statsbudsjettet for 2016, og skal gå til infrastrukturprosjekter som bidrar til å legge til rette for og forsterke effekten av en ny og mer hensiktsmessig kommunestruktur.

 

Kommunene har kunnet søke om støtte til etablering eller forbedring av veier og digitaliseringstiltak.

– Tilskuddet kommer i tillegg til andre økonomiske støtteordninger i reformen. Det er særlig gledelig at så mange kommuner i Sør-Trøndelag har søkt om og fått tilskudd til gang- og sykkelveier, sier Jon Gunnes, stortingskandidat for Venstre.

 

Hemne, Halsa og Snillfjord får nå 4 millioner tilskuddskroner til en geografisk informasjonsportal for innbyggere og ansatte.

– Kort sagt vil det si en ny digital kartløsning for den nye kommunen, sier IT-ansvarlig i Hemne kommune, Oddvar Løfaldli.

 

Ordfører i Hemne, Odd Jarle Svanem (Sp), som også er leder i fellesnemnda for den nye kommunen, hadde ikke fått beskjed om tilskuddet da Søvesten tok kontakt,  men mottok meldingen med glede.

– Takk for informasjonen – det var jeg ikke klar over, men det er gledelig at vi nå får midler til dette. Dette er en jobb vi måtte ha tatt tak i uansett, og det er en kjempejobb med tanke på matrikler og eiendommer og alt som skal på plass i en felles løsning for den nye kommunen. Prosjektet har en kostnad på over 8 millioner, og da kommer disse midlene godt med, sier Svanem.

 

Tilskudd i Sør-Trøndelag

*Hemne, Halsa og Snillfjord får 4 millioner kroner til en geografisk informasjonsportal for innbyggere og ansatte

* Ørland og Bjugn får 4 millioner kroner til blant annet gang- og sykkelvei og digitaliseringstiltak

* Trondheim og Klæbu får 3,5 millioner kroner til utvikling av saksbehandlerrobot og gang- og sykkelvei. Sammenslåingen fikk også 1,5 millioner kroner i 2016.

* Hitra og Snillfjord får 2 millioner kroner til blant annet bredbånd til kommunale bygg.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments