Hjem   >   Næringsliv   >   Åpner 870 kvadrameter butikk
Senterleder Erik Snekvik er strålende fornøyd over å få Cubus med på laget.

Senterleder Erik Snekvik er strålende fornøyd over å få Cubus med på laget.

Åpner 870 kvadrameter butikk

HEMNE: I oktober neste år åpner ny Cubus-butikk ved Falksenteret.

– Dette blir spennende, smiler senterleder Erik Snekvik, som har jobbet med å få Cubus til senteret helt siden 1999.

 

Falksenteret investerer nå mellom 15 og 20 millioner kroner i utbygging av Falksenteret for å huse en splitter ny Cubus-butikk på 870 kvadratemeter.

– Endelig er avtalen i boks, og det var bare glede å spore da vi orienterte alle ved senteret om avtalen i dag, tirsdag. Vi trenger en slik butikk på Kyrksæterøra, sier en fornøyd Erik Snekvik.

– Jeg har sagt vi skal lage verdens råeste Cubus-butikk, legger han til smilende.

 

Helt siden Falksenterets spede begynnelse har Cubus vært en ettertraktet aktør for senteret, og det har på og av vært jobbet med å få kleskjeden til Hemne siden 1999.

– Det er mye positivt som skjer i Hemne for tiden, og det har nok også Cubus fått med seg og vi fikk endelig landet en avtale. At Kyrksæterøra blir kommunesenter i den nye kommunen etter sammenslåing er sikkert også en detalj som hjelper, mener Snekvik, og legger til at det har vært en økning i handelen i Hemne de siste årene.

– Som framtidig kommunesenter er det viktig at vi har et bredt og godt tilbud. Det blir det enda mer handel av. Med Cubus-kjeden på plass, og hvis det blir en suksess, så kan vi kanskje få flere kjeder hit etter hvert, mener Snekvik, og legger til at det henger høyt å få Cubus-kjeden til senteret.

 

Den nye butikken blir plassert på nivå tre ved Falksenteret – i etasjen hvor Mille & Mini og blant andre Søvesten holder hus i dag.

– Imidlertid krever Cubus sitt konsept at vi bygger på. Vi får nytt inngangsparti, og senteret får et nytt påbygg i fortsettelsen av hvor Kafe Koselig er i dag. Det betyr at vi må gjøre omrokkeringer på huset, og flere eksisterende butikker blir berørt og må flyttes eller endres på. I fellesarealet hvor det i dag er en ordinær trapp, vil det komme på plass rulletrapp både opp og ned, forklarer Snekvik.

Skissen viser nytt inngangsparti og påbygg ved Falksenteret. Skisse: Sørli Arkitekter AS

Skissen viser nytt inngangsparti og påbygg ved Falksenteret. Skisse: Sørli Arkitekter AS

 

Byggeperioden vil mest sannsynlig starte etter jul, og aller først må reguleringsplaner og byggetillatelse på plass.

– Først da kan vi starte byggingen. Godkjenning tror vi ikke skal by på problemer. Jeg har inntrykk av at Hemne kommune er positive og strekker seg langt, sier Snekvik.

 

Reguleringer utenfor Falksenteret omfattes også av planene. Blant annet vil det bli enveiskjøring inn til senteret fra innkjøring Lankan, med utkjøring der hvor Hemne Taxisentral er plassert i dag.

– Det betyr nok at taxisentralen må flyttes. Resterende inn/utkjøringer blir som i dag. Enveis innkjøring fra Lankan gir bedre flyt, mener Snekvik.

 

Planlagt åpning av butikken er lagt til 1. oktober 2018.

 

Fakta Cubus

Cubus, norsk kleskjede, med småbarnsfamilier og kvinner i alderen 20–50 som målgruppe, har hovedkontor i Oslo og butikker i Norge, Sverige, Polen, Latvia og Tyskland. Kjeden har sin opprinnelse i 1966 i konfeksjonsfabrikken Jonas Øglænd i Sandnes. Ble lansert i 1979 under sitt nåværende navn, og inngår fra 1990 i Varner-Gruppen.

Cubuskonseptet markedsføres gjennom mer enn 300 butikker og har over 3 000 ansatte i seks land.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments