Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Åpner frisbeegolfbane
Hemne Frisbeegolf åpning_1

Åpner frisbeegolfbane

HEMNE: Søndag klippes snora for Hemne Frisbeegolf. Det skjer i Ånesøyan.

 

 

Asle Hammerdal og John-Are Freland i Hemne Frisbeegolf kan endelig åpne den planlagte frisbeegolfbanen i Ånesøyan, og det skjer med snorklipping, kake og konkurranser søndag.

 

En flunkende ny 12 hulls bane skal være til fri bruk for samtlige i alle aldre.

– Vi har mottatt stor positivitet rundt prosjektet, og vil fylle et etterlengtet hull i et ellers flott aktivitetstilbud i Hemne med dette lavterskeltilbudet. Som forhåpentligvis vil få flere i aktivitet, mener de to.

John-Are Freland har sammen med Asle Hammerdal stått i bresjen for etablering av frisbeegolfbane i Hemne. Søndag er det offisiell åpning av banen. Foto privat.

John-Are Freland har sammen med Asle Hammerdal stått i bresjen for etablering av frisbeegolfbane i Hemne. Søndag er det offisiell åpning av banen. Foto privat.

Prosjektet har hatt en kostnad på rundt 290.000 kroner, og Hemne kommune har forskuttert en del av kostnadene.

– Vi har stor tro på at banen kan bli populær, både blant barn, unge og voksne. Målet er å utvide til 18 hull etter hvert, og da kan det arrangeres midt-norsk og internasjonale turneringer, noe som vil være positivt for bygda i sin helhet, mener Hammerdal og Freland, som også oppfordrer skoler, idrettslag og flyktningmottak i Hemne til aktivt å ta i bruk banen.

 

I Norge har antall frisbeegolfbaner mer enn doblet seg i løpet av de siste fem årene, og det finnes nå nærmere 150 baner totalt. Aktiviteten har vokst fra en marginalhobby til en populær sport i alle aldre. Spillet er lett å forstå, engasjerende og har lav kostnad i forhold til nødvendig utstyr.

Søndag kan du altså se og prøve frisbeegolf i Ånesøyan, og det loves konkurranser med premier.

– Og god stemning, sier de to ildsjelene som endelig kan klippe snora for en flunkende ny bane.

 

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindre og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments