Hjem   >   Næringsliv   >   «Bor seg til» i eget hotell
Bård Inge Bergdal har blant andre datteren Ingvild med på laget, og ønsker velkomment til Hotell Koselig.

Bård Inge Bergdal har blant andre datteren Ingvild med på laget, og ønsker velkomment til Hotell Koselig.

«Bor seg til» i eget hotell

HEMNE: Mette og Bård Inge Bergdal overtok hotellet i Hemne 1. juli i år. Etter en drøy måneds drift er det fortsatt mye å sette seg inn i.

– Vi må «bo oss til», ler Mette Bergdal.

 

 

Nytt navn og nye eiere. Tidligere Hemne Hotell heter nå Hotell Koselig, og ekteparet Mette og Bård Inge Bergdal, som også driver Kafe Koselig ved Falksenteret, har store planer for det eneste hotellet i Hemne.

– Men vi må ta det litt etter litt. Det er mye å ta tak i og mye som må gjøres. Også ting som ikke er synlige, mener ekteparet mens de sjonglerer både journalister, gjester og andre som har spørsmål.

– Vi må være forberedt på å gjøre det meste selv, sier Bård Inge Bergdal og tar i et tak sammen med Ingvild når rommene skal forberedes.

– Vi må være forberedt på å gjøre det meste selv, sier Bård Inge Bergdal og tar i et tak sammen med Ingvild når rommene skal forberedes.

De har allerede gjort en god del.

– Vi har oppgradert nettet til fiber – for det er en kjensgjerning at nettet her har vært dårlig. Så no har vi drifts- konferanse- og gjestenett på plass. Vi har investert i nye videokanoner og lerret på begge møterom, vi har kjøpt inn nye tv’er til alle rom, vi har spylt og vasket ned hele hotellet utvendig og vi har renovert og igangsatt ventilasjonssystemet. Vi har hatt det travelt rett og slett, ler Mette Bergdal og sier det er mye å sette seg inn i.

 

I følge statistikken skulle juli måned være rolig.

– Det har den ikke vært. Vi har hatt mange gjester og vi er overrasket over hvor mange, sier ekteparet, som sist helg også arrangerte selskapeligheter hele helgen.

 

Bård Inge er daglig leder ved hotellet. I tillegg er det ansatt vaktmester, renholdspersnale og datteren Ingvild har ansvaret for resepsjonen.

– Vi sjonglerer litt med de ansatte ved Kafe Koselig. Vi kan ikke ha 30 ansatte ved hotellet – det er det ikke butikk i – og er derfor beredt på å gjøre mye selv. Vi gjør litt av alt alle sammen. Det aller viktigste er at vi er synlige og at vi møter gjestene når de kommer, forklarer ekteparet, og legger til at de vil gi honnør til Anders Brekken, som er kokk ved Kafe Koselig, men som er ekteparet høyre hånd på mange måter.

– Han er gull verdt for oss. Anders har vært med oss i mange år, og er rett og slett en «potet» – han kan brukes til alt og tar alltid ansvar. Rett og slett en stødig ressurs som alltid stiller opp, roser ekteparet.

Resepsjonen er Ingvild sitt domene. – Jeg trives med jobben, og det er uproblematisk å jobbe med mamma og pappa, mener Ingvild.

Resepsjonen er Ingvild sitt domene. – Jeg trives med jobben, og det er uproblematisk å jobbe med mamma og pappa, mener Ingvild.

Datteren Ingvild trives med jobben på hotellet, og synes det er greit å jobbe sammen med mamma og pappa.

– Når det gjelder hotelldrift er de like uerfarne som meg, og hotellet er stort så vi går ikke oppi hverandre, smiler Ingvild og synes det går greit å ha mamma og pappa som sjefer.

– Jeg trenger ikke å være sjef for Ingvild, hun er såpass voksen at vi regner med at hun tar ansvar. Og alle må starte en plass, mener Mette, og legger til at de alle er opptatt at dette skal være et familiedrevet hotell.

 

For oss har dette blitt en livsstil

 

Etter en måneds drift føler de at de har tatt tak i ting som det «brant mest med.

– Men vi har mange planer og ønsker. Vi må imidlertid få inn penger før vi kan bruke penger, og vi er klare på at overskuddet skal gå tilbake til hotellet. Vi må blant annet skifte ut vindu, men det er en stor investering. Vi ønsker også å gjøre mer med rommene, men må i første omgang ta de rommene som det haster mest med. Vi har også et ønske om å forandre lobbyen slik at når gjestene kommer så får de utsikt over Kyrksæterøra og Hemnefjorden. Men vi får se. Vi har hatt besøk av en interiørarkitekt som har gode forslag, men foreløpig er dette litt fram i tid, smiler ekteparet og avslører at planene for hotellet er mange.

 

I gamle dager ble det servert middag ved hotellet hver dag. Denne linjen har ekteparet Bergdal valgt å ikke gå inn på.

– Det er ikke lønnsomt å ha egen kokk. Vi er så heldige å samtidig drive Kafe Koselig, og det drar vi veksler på. Enten bringer vi mat til gjestene hit, eller vi kjører/sender dem til Kafe Koselig. Ingen av våre gjester skal gå sultne. Men det kan tenkes at vi velger å ha søndagsbuffe en søndag i måneden for eksempel, men vi har ikke bestemt noe hundre prosent, mener ekteparet.

 

Selskapeligheter arrangeres selvfølgelig, og sist helg sydet hotellet av liv.

– Ja, i helga var det full rulle med bryllupsgjester, slektsstevne og diamantbryllup. Det er så artig, og vi får så gode tilbakemeldinger på det vi gjør, smiler Mette.

 

De har gjort jobben til en livsstil.

– Ingenting blir av seg selv. For oss har dette blitt en livsstil. Det passer kanskje ikke for alle, men er midt i blinken for oss. Det er klart at det er mye jobb, men vi har fristedet vårt i Los Dolces i Spania, og hit drar vi når vi har mulighet for å lade batterier. Der kobler vi ut alt, sier Mette og Bård Inge før de må fyke av gårde til ventende gjøremål.

– Det her er nytt for oss – og uvant. Men vi håper det blir bra, og gleder oss til vi har et system og at alt er på plass. Vi setter også pris på tips og ideer fra andre, og håper hemnværingene vil bruke oss. Nå må vi bare «bo oss til» litt, avslutter ekteparet før nye senger skal res og nye gjester skal ønskes velkomne.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments