Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Brenner for landbruket
Knut Johan Singstad og Arne Ivar Ness brenner for landbruket, og sammen med bønder over hele landet aksjonerte de tirsdag mot jordbruksmeldinga ved å tenne varselbål.

Knut Johan Singstad og Arne Ivar Ness brenner for landbruket, og sammen med bønder over hele landet aksjonerte de tirsdag mot jordbruksmeldinga ved å tenne varselbål.

Brenner for landbruket

HEMNE: Tirsdag brente bondelag over hele landet varselbål i protest mot retningen regjeringen vil ta landbruket.

 

Hemne Bondelag var på plass med varselbål ved Rådhuset i Hemne tirsdag – i likhet med bondelag over hele landet.

De mener den nye jordbruksmeldingen angriper landbruket fra alle kanter.

– Vi protesterer mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker politikken. Landbruket går i feil retning hvis målet er å produsere billigst mulig. Hva med trygg mat og kvalitet, undrer leder i Hemne Bondelag, Arne Ivar Ness, og første vara i fylkesstyret Knut Johan Singstad.

 

De er overhodet ikke enige i regjeringa nå fjerner mange av de virkemidlene bøndene har for å produsere trykk og kvalitetsmessig mat.

– Vi jobber nå for at jordbruksmeldinga skal endres, og det er intens lobbyvirksomhet for tiden. Selv om vi vet hva Frp i regjering står for så er det likevel overraskende, spesielt i et valgår, at de legger seg på denne linja. Hvis meldinga vedtas greier ikke bøndene i Hemne å konkurrere, og resultatet kan bli at enda flere gardsbruk legges ned, mener Ness og Singstad.

 

Ved å brenne varselbål ønsker de større oppmerksomhet rundt dette.

– Jordbruksmeldinga skal vedtas av Stortinget 7. mars. Vi må nå stå på fram til da og forsøke å påvirke, mener de to, og protesterer mot ei jordbruksmelding som vil gi økt sentralisering og større gårdsbruk, samt et landbruk som vil ta snarveier skal gå på bekostning av ren og trygg mat.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments