Hjem   >   Næringsliv   >   Bygger ut «beste tomta i byen»
Se på den utsikten, sier Emil Solberg i G-Bygg AS når vi tar turen til det nyervervede området ved Vollan.

Se på den utsikten, sier Emil Solberg i G-Bygg AS når vi tar turen til det nyervervede området ved Vollan.

Bygger ut «beste tomta i byen»

HEMNE: G-Bygg AS har sikret seg Vollanekra. Om lag halvparten av den 30 mål store tomta vil bli benyttet til boliger.

 

 

Området har ligget for salg i en årrekke. G-Bygg AS bydde på tomta også for noen år siden uten hell. Denne gangen fikk de derimot tilslaget.

– Området lå ute for salg til en pris på 6 millioner kroner. Vi ga ikke 6 millioner kroner for det for å si det sånn, sier daglig leder i G-Bygg, Emil Solberg og holder kortene tett til brystet.

 

Planen er nå å bygge om lag 40 nye leiligheter på den nederste parsellen som er på om lag 16 mål. Resterende areal er regulert for landbruk og kan per i dag ikke bygges ut.

– Vi har ikke banket planene hundre prosent ennå, men for oss er det økonomisk best å bygge tett. Det vil si leiligheter i forskjellige størrelser. Vi sier ikke dermed at det ikke kan være rom for å tilby tomter til eneboliger, men dette må vi diskutere. Vi har faktisk allerede hatt forespørsel om boligtomt på området, sier Solberg.

Parsellen som nå skal bygges ut er merket med rødt. Parsell nummer to ligger på motsatt side av veien og er foreløpig ikke mulig å bygge ut til boliger.

Parsellen som nå skal bygges ut er merket med rødt. Parsell nummer to ligger på motsatt side av veien og er foreløpig ikke mulig å bygge ut til boliger.

Hvilken type og størrelse leiligheter som vil bli oppført har de ikke avklart ennå.

– Vi har imidlertid litt lyst til å bygge noe litt utenom det vanlige – altså noe som ikke er etter samme lest som alt annet av leiligheter i Hemne, mener Solberg.

 

– Er det fortsatt stort behov for leiligheter i Hemne?

– Markedet tilsier det. I følge en analyse er det behov for ti nye leiligheter hvert år i Hemne, påpeker Solberg, som også begynner å se slutten på leilighetsprosjektet i Bugen.

– Her er en av to boliger ferdige, og vi er også i sluttfasen med nummer to. Alle leilighetene her er allerede reservert, sier Solberg, og legger til at firmaet har godt med arbeid i lang tid framover, og at de foruten leilighetsprosjektet i Bugen også er ansvarlig for oppføring av en firemannsbolig for Snillfjord kommune.

 

Prosjektet på Vollan-ekra kan imidlertid tidligst igangsettes neste år.

– Et eventuelt salg av leiligheter vil da først være klart i 2018, mener Solberg.

 

Av  May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments