Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Byr på flunkende ny forviklingskomedie
I juli byr Andreas Ven Langø på en splitter ny forviklingskomedie i Wesselgården. Her fra fjorårets oppsetning sammen med Finn Spjøtvold.

I juli byr Andreas Ven Langø på en splitter ny forviklingskomedie i Wesselgården. Her fra fjorårets oppsetning sammen med Finn Spjøtvold.

Byr på flunkende ny forviklingskomedie

HEMNE: Andreas Ven Langø har skrevet et flunkende nytt spel med premiere under «Øradagganj» i juli.

Barnevennlig, men med mye voksenhumor. Det sier Andreas Ven Langø om den nye forviklingskomedien som blir fremført 21. og 22.juli under «Øradagganj».

– Forestillingen blir produsert i samarbeid med Hemne Teaterlag, og på scenen får vi se kjente og kjære ansikter fra Hemnerevyen, men også noen nykommere. Vi satser stort og jeg gleder meg veldig, sier Andreas som foreløpig ikke har tittelen klar.

Andreas har jobbet med spelet siden like etter jul.

– Jeg har i alle fall hatt en halvplan siden da. Og med Hemne Teaterlag med på laget får jeg enda mer tid til det kreative. Jeg har forresten en drøm om at Hemne Teaterlag skal ha sommerproduksjoner annen hvert år – i så måte blir dette et prøveprosjekt, sier Langø, som også har skrevet musikken til spelet.

Totalt vil de bli rundt 20 skuespillere i årets stykke, hvorav cirka halvparten bekler større roller. Og det tas sikte på tre forestillinger.

– Det er ikke helt avklart ennå, men trolig vil det bli satt opp tre. Litt avhengig av programmet ellers i Wesselgården denne helga, mener Langø.

Årets spel, som skal fremføres i Wesselgården, handler om penger, kjærlighet og klesvask.

I Wesselgården på Kyrksæterøra bor en husbond og husfrue. Husbonden er svært opptatt av penger og veldig lite opptatt av å betale tilbake lån. Kreditorene står i kø, men så lenge han holder pengene skjult går alt bra. Husfrua på sin side er svært glad i å bruke penger og skulle gjerne sett at huset blir pusset opp.

Den dagen vi møter dem kommer deres datter hjem fra studier i Bergen. Hun gleder seg til å komme hjem til sine foreldre, men mest av alt gleder hun seg til å komme hjem til den mann hun har lovet sitt hjerte: den svenske gårdsdrengen. Men en fattig dreng er ikke et godt parti i foreldrenes øyne, og det blir ikke bedre av at den litt nervøse, litt hypokondriske, men veldig rike nabogutten kommer for å fri.

Det er med andre ord duket for en serie med forviklinger, der penger skifter hender, der løgn blir til sannhet, og der klesvasken skjuler mer enn man skulle tro. Og bryllup blir det. Men hvem som gifter seg med hvem, ja det må man komme til Wesselgården for å se.

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments