Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Enklere og billigere – hvis du betaler på forhånd
Fra 2. januar skal det bli enklere og billigere å ta bussen

Fra 2. januar skal det bli enklere og billigere å ta bussen

Enklere og billigere – hvis du betaler på forhånd

 

AtB lanserer ny prismodell for kollektivtrafikken fra 2.januar. Nå skal det bli enklere å kjøpe billett, og det blir færre og større soner.

 

Den nye prismodellen er et resultat av fylkessammenslåingen og pris-, rabatt-, og sonestrukturen vedtatt av Fellesnemnda for Trøndelag.

Det blir få og store soner som gjør at du reiser lengre for samme pris. Det blir også en forenkling i antall billettprodukter og standardiserte rabattsatser for hele Trøndelag.

– Endringen gjør det enklere for kundene å få oversikt over hva det vil koste å reise fra A til B. Mange vil nok også oppleve at det blir billigere å reise langt. Det legges dermed bedre til rette for at trønderne kan reise kollektivt, mener direktør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal.

Grethe Opsal

Grethe Opsal

Særlig for ungdom blir det enkelt å reise på kryss og tvers i fylket. I dag koster et fylkeskort drøye 600 kroner, men fra januar er prisen 460 kroner (for 30 dager – red.anm). Med den nye Ungdomsbilletten reiser ungdom fritt i hele Trøndelag med buss, trikk og hurtigbåt, og billetten erstatter dagens fylkesbillett.

 

Familie helg utvides til å gjelde hele fylket. Familie helg innebærer at man med hvilken som helst voksenbillett kan ta med inntil fire barn gratis på bussen og trikken, lørdag, søndag og helligdager innenfor den sonen man kjøper billett i.

 

Imidlertid blir det dyrere å betale billett kontant fra nyttår. 23 kroner dyrere for voksne og 12 kroner for barn og pensjonister.

Det betyr at det lønner seg å forhåndskjøpe billett i form av reisekortet t:kort og AtB Mobillett.

 

Strekningen Kyrksæterøra – Trondheim vil fra 2. januar være en reise på tre soner og koste følgende:

Voksen: 111 kr (220 kr i dag)

Barn: 56 kr (115 kr i dag)

Honnør: 56 kr (115 kr i dag)

Ungdom: 74 kr (220 kr i dag, 115 kr m/ skolebevis – tilsvarende student)

Student: 74 kr (115 kr i dag)

Hemne ligger i sone C2 (Hitra, Frøya, Hemne og Snillfjord, samt buss til Aure). Enkeltbillett for reiser innenfor én sone vil koste følgende fra 2. januar:

Voksen: 37 kr

Barn: 19 kr

Honnør: 19 kr

Ungdom: 37 kr

Student: 37 kr

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments