Hjem   >   Næringsliv   >   Førjulspresang for Fjord Bryggeri
Roar Haukvik og Frank Rimol håper flere vil skåle med Fjord Bryggeri i glasset.

Roar Haukvik og Frank Rimol håper flere vil skåle med Fjord Bryggeri i glasset.

Førjulspresang for Fjord Bryggeri

HEMNE: Bryggeriutstyret er på plass hos Fjord Bryggeri, og nå har de fått en gledelig førjulshilsen fra Helsedirektoratet.

 

De holder koken, Roar Haukvik og Frank Rimol. Søvesten var på besøk hos de to karene som står bak Fjord Bryggeri i slutten av april i år, og da innrømte de glatt at den største utfordringen for å få i gang en større produksjon i det gamle strutseklekkeriet ved Haukvika var den berømmelige papirmølla. For å få selge alkoholholdig drikke kreves blant annet en tilvirkningsbevilling.

 

– Heldigvis har Helsedirektoratet fått lang bedre erfaring med slike søknader de siste årene. Det er som regel bygningsmessige mangler som ødelegger for de som ikke får tillatelse. Der er vi heldige, siden vi har et bygg som er ypperlig til formålet, sa Roar Haukvik den gang.

 

Det skulle vise seg at han hadde rimelig rett i sine antagelser. 14 desember fikk de to herrene beskjed om at søknaden om tilvirkningsbevilling var i boks, og de er dermed et skritt nærmere drømmen om å selge eget brygg til folket. Haukvik er i dag glad for god hjelp underveis i søknadsprosessen.

 

– Det har vært en omfattende prosess, men vi synes den har vært ryddig og det er tydelig at Helsedirektoratet har erfaring med denne slags søknader nå. Når vi startet våre undersøkelser så var det lite informasjon å finne på nett annet enn det som stod på sidene til direktoratet og i lovverket. Det var jo også mange som skrev på diverse forum om hvor vanskelig søknadsprosessen var, men etter å ha satt seg godt inn i det, og etter en del kommunikasjon med Helsedirektoratet, Tollvesenet og Mattilsynet, så ble det ganske så overkommelig, forteller Haukvik.

Han er godt fornøyd med ”julepresangen” fra direktoratet.

– Å få tilvirkningen før jul var helt i henhold til vår opprinnelige plan og det føles selvfølgelig godt å få det punktet ut av veien. I tillegg ønsker vi å takke gutta i Austmann bryggeri i Trondheim for all hjelp, de er virkelig en flott gjeng, som også lager fantastisk godt øl, smiler Haukvik.

 

Nå er det kun noen formaliteter som gjenstår før produksjonen i Haukvika ved Vinjeøra kan starte for fullt.

 

– Veien videre nå er slik at vi må sende inn noen dokumenter til Tollvesenet rett over nyttår, slik at første produksjon mest sannsynlig vil bli i starten av februar. Vi har investert i et 200-liters bryggeri som er ankommet og hvor vi kun mangler noen små ting for å kunne starte produksjon. Deretter har vi et håp om lansering i slutten av mars eller starten av april. Lanseringen blir litt senere enn planlagt på grunn av at vi reiser til USA på mars hvor vi blant annet skal på en ølfestival og besøke noen bryggerier, avslutter den ferske bryggeren fra Haukvika.

 

Av Geir Inge Fiske

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments