Hjem   >   Næringsliv   >   Første entreprenørbedrift med miljøsertifisering
Bolig- og Næringsbygg er første entreprenørfirma i Hemne som er sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift. Fra venstre ordfører i Hemne, Odd Jarle Svanem, næringskonsulent Olav Hunnes,  Helen Hartel, daglig leder Erik Stølen og Even Stølen. Sistnevnte har hatt ansvaret med sertifiseringsprosessen hos BNB.

Bolig- og Næringsbygg er første entreprenørfirma i Hemne som er sertifisert som Miljøfyrtårnbedrift. Fra venstre ordfører i Hemne, Odd Jarle Svanem, næringskonsulent Olav Hunnes, Helen Hartel, daglig leder Erik Stølen og Even Stølen. Sistnevnte har hatt ansvaret med sertifiseringsprosessen hos BNB.

Første entreprenørbedrift med miljøsertifisering

HEMNE: Mandag ble Bolig- og Næringsbygg (BNB) på Kyrksæterøra sertifisert miljøfyrtårnbedrift. De er dermed første entreprenørbedrift i Hemne som er sertifisert.

 

 

Mandag ble beviset på at Bolig- og Næringsbygg er miljøfyrtårnbedrift overrakt av ordfører i Hemne, Odd Jarle Svanem.

 

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem som hjelper virksomheter med å redusere utslipp og forbruk.

Bolig- og Næringsbygg startet prosessen med å bli sertifisert i slutten av august i fjor, og har hatt fokus på avfall på byggeplass, kjøring med firmabil og energibruk på byggeplass.

Daglig leder Erik Stølen er ikke i tvil om at en sparer både ressurser og penger.

– Det er vanskelig å tallfeste den økonomiske gevinsten så tidlig, men vi ser allerede nå at vi har kommet langt på kort tid når det gjelder for eksempel søppelhåndtering. Her tjener vi inn innsatsen vi legger ned i sortering, mener Stølen og legger til at prosessen fram mot sertifisering har vært arbeidsom men interessant.

– Det handler om bevisstgjøring, og budskapet er spredt ned i organisasjonen. Sertifiseringen har vært en super anledning til å bevisstgjøre alle, sier Stølen.

 

Å være Miljøfyrtårnbedrift kan også være et fortrinn i konkurransesammenheng.

– I forbindelse med anskaffelser krever offentlige og private virksomheter i økende grad at man har et miljøledelsessystem, og kan dokumentere ressursbruk. Et eksempel er ny lov om offentlige anskaffelser, hvor det blant annet står at kommunale myndigheter skal innrette sin anskaffelsespraksis slik at den bidrar til å redusere skadelig miljøpåvirkning, sier næringskonsulent og Miljøfyrtårnkoordinator i Hemne kommune, Olav Hunnes.

 

Sertifisering gjennom Miljøfyrtårn er en måte å oppfylle slike miljøkrav på.

 

En egen arbeidsgruppe har jobbet med sertifiseringen hos BNB –  i samarbeid med lokal miljøfyrtårnkonsulent Helen Hartel og lokal sertifisør Jorulf Gumdal. Bedriften er nå sertifisert for tre år av gangen, og må levere årlige rapporter om arbeidet.

– Kan de vise til kontinuerlig forbedring så er jobben med resertifisering etter tre år mindre omfattende, sier Helen Hartel.

 

Fra før er AspNor, Vinmonopolet Kyrksæterøra og Hemne Videregående skole sertifisert som Miljøfyrtårnbedrifter i Hemne

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments