Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Fotballhistorie i bokform
Kjell Singsdal håper boka blir å finne under mange juletre i år. Her med en prøveversjon av boka, som kommer innbundet og byr på 150 sider fotballhistorie.

Kjell Singsdal håper boka blir å finne under mange juletre i år. Her med en prøveversjon av boka, som kommer innbundet og byr på 150 sider fotballhistorie.

Fotballhistorie i bokform

HEMNE: I to år har bokkomiteen i KIL/Hemne jobbet med en splitter ny bok om fotballhistorien i Hemne. Snart presenteres røttene til dagens KIL/Hemne mellom to permer.

 

 

– Vi begynte å snakke om dette for mange år siden, men først for om lag to år siden startet vi med arbeidet, forteller Kjell Singsdal i bokkomiteen.

 

Med seg har han Kasper Hernes, Ole J. Singsdal, Øyvind Belsvik og Jan Erik Vold på laget. Sistnevnte har skrevet brorparten i boka.

 

Boka presenterer fotballhistorien i Hemne fra 1930-tallet og fram til sammenslåingen i 1988.

– Vi har hentet stoff i arkivene til fotballforbundet, hos Trøndelag fotballkrets og i årsberetninger. Boka «Opprykk» av John Marvin Myrhaug har også vært til god hjelp. God hjelp har vi også fått av Olav Magnus Stamnestrø som faktisk har notert informasjon om samtlige kamper han har spilt. Vi har snakket med mange rett og slett, forklarer Singsdal som har hatt ansvaret for det som dreier seg om damefotballen i boka.

 

Det startet med Sleipner på Vinjeøra på 20-tallet. Vinjeøra Idrettslag, som ble stiftet i 1930, Kyrksæterøra Idrettslag stiftet i 1933, og Svana IL stiftet samme år er opphavet til dagens KIL/Hemne.

Og historiene er mange.

– Underveis i arbeidet har det kommet fram mange enkelthistorier. Som at mange syklet over Hemnekjølen for å spille kamp. Og at Stamnes IL måtte trekke laget et år fordi de ikke hadde fotballsko, ler fotballentusiasten som selv har vært en del av fotballhistorien i Hemne i en årrekke.

– Jeg begynte i Vårglimt i 1973 og holdt på til 1989 med bare noen få avbrekk på 80-tallet da jeg blant annet bodde i Trondheim. Da spilte jeg for Nidar og Nardo samt en sesong for Leka før jeg vendte tilbake til Hemne igjen i 1984, forklarer Kjell som også har vært trenger for både Vårglimt og Hemne Ballklubb.

Han husker spesielt en episode fra sin fotballkarriere.

– Vi skulle spille kamp på Innset. Før kamp måtte vi skifte til spillerdrakt bak målet – inne i skogen – og jeg dro fram den røde shortsen. Trodde jeg. Men det viste seg at det var miniskjørtet til min søster jeg hadde tatt med meg. Heldigvis fikk jeg lånt meg en shorts, ler Kjell.

I boka finner vi blant annet det aller første lagbildet av KIL – tatt på begynnelsen av 30-tallet.

I boka finner vi blant annet det aller første lagbildet av KIL – tatt på begynnelsen av 30-tallet.

Boka, som presenterer 150 sider med fotballhistorie, skal være klar for salg i månedsskiftet november/desember.

– Vi håper og tror dette skal bli årets julegave for alle som er fotballinteresserte. I boka er det mye kultur og historie, og den inneholder en god del bilder takket være iherdig innsats av Øyvind Belsvik, sier Singsdal.

 

Boka har fått tittelen «Kil/Hemne – Røttene» og det er Knut Totland hos Moltubakk Skilt og Reklame som har hatt ansvaret for layouten. Framsiden prydes av opprykkslaget anno 1988. Om en måneds tid er 1000 eksemplar klare for salg.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments