Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Håper på fullt hus
Fra venstre Åge Røvik, Hermann Breivik, Erling Kårøy, Johannes Gjerde, Emil Solberg og Per Morten Nygård inviterer til Hemnemesterskap i Poker førstkommende lørdag.

Fra venstre Åge Røvik, Hermann Breivik, Erling Kårøy, Johannes Gjerde, Emil Solberg og Per Morten Nygård inviterer til Hemnemesterskap i Poker førstkommende lørdag.

Håper på fullt hus

HEMNE: Lørdag er det duket for det aller første Hemnemesterskapet i poker. Da går Hemne Pokerklubb all in for at det blir fullt hus.

 

 

Historiens aller første Hemnemesterskap i poker har i skrivende stund rundt 50 påmeldte, og med senregistrering klokka 14 lørdag så vil nok antallet øke.

 

Det er Hemne pokerklubb som er arrangør. Klubben så dagens lys i 2009, og primus motor for oppstarten var Emil Solberg. Etter den tid har pokerklubben møttes rundt pokerbordet en gang i måneden.

– På hemmelig sted innenfor lovlighetens grenser, ler Solberg og får lattermilde bifall av resten av gjengen som nå er klar for å trå til under mesterskapet.

 

De påmeldte til mesterskapet er i hovedsak fra Hemne, men det er deltakere også fra Trondheim og Orkdal. Og – du trenger ikke å være proff for å delta.

– Her kan alle som har lyst være med. Du trenger ikke å kjenne til poker engang. Vi har en erfaren dealer på hvert bord, og ingen spørsmål er for dumme. Ferske så vel som drevne pokerspillere er hjertelig velkomne. Så lenge du har kjennskap til Yatzy, har fylt 18 år og greier å si «all in» så har du noe her å gjøre, ler gjengen rundt bordet.

 

Det er selvfølgelig gratis å delta – noe annet er ikke lov.

– Men vi har selvfølgelig premier, og næringslivet i Hemne har vært utrolig positive, så vi har premier til en verdi av drøye 30.000 kroner. Og en plakett til beste spiller, forklarer pokerentusiastene, og legger til at det vanker premier på hele finalebordet.

Mesterskapet er et såkalt Freeroll-mesterskap, og det spilles No limit Texas Hold’em.

Mesterskapet er et såkalt Freeroll-mesterskap, og det spilles No limit Texas Hold’em.

 

Så lenge du har kjennskap til Yatzy, har fylt 18 år og greier å si «all in» så har du noe her å gjøre

 

Mesterskapet er et såkalt Freeroll-mesterskap, og det spilles No limit Texas Hold’em.

Texas hold’em (ofte kun omtalt som Hold’em) er nåtidens mest populære og mest spilte variant av «community card poker». No-limit versjonen av spillet er hovedattraksjonen for store pokerturneringer som World Series of Poker (WSOP), World Poker Tour (WPT) og European Poker Tour (EPT). Til tross for at det teoretisk sett kan spilles av så mange som 22 spillere samtidig, er det mest vanlig med 2 – 10 spillere.

– Hva er så morsomt med poker?, undrer vi.

– Poker er spennende fordi det handler om både psykologi og matematikk. Og litt flaks, mener gjengen som har poker som hobby.

Flere rundt bordet er så ivrige på poker at de også skal delta på poker-NM i Oslo.

En av de meste profilerte spillerne i klubben er Erling Kårøy. Han har blant annet en andreplass i NM på samvittigheten.

– Vi blir vel rundt ti som har planer om å delta i NM i november, forteller Kårøy.

 

Mesterskapet arrangeres ved Hotell Koselig førstkommende lørdag klokka 12. Hvor lenge arrangementet varer er selvfølgelig usikkert.

– Noen er nok ferdige allerede fem over 12, ler gutta, men anslår at arrangementet vil vare fra sju til ni timer.

– Vi håper mange kommer, om det så er bare for å se på. For dette blir sosialt – ikke minst. Blir dette en suksess så kan det selvfølgelig bli snakk om å få til et årlig arrangement, mener Emil Solberg.

Registrering starter klokka 10 lørdag, og siste mulighet for å registrere seg er klokka 14.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments