Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Har du gamle postkort fra Hemne?
– Har du gamle postkort med motiv fra Hemne så vil historielaget gjerne låne dem, oppfordrer Knut Totland i Hemne Historielag.

– Har du gamle postkort med motiv fra Hemne så vil historielaget gjerne låne dem, oppfordrer Knut Totland i Hemne Historielag.

Har du gamle postkort fra Hemne?

HEMNE: Hemne Historielag ønsker seg gamle postkort fra Hemne.

– Vi planlegger ny bokutgivelse til sommeren, og trenger hjelp fra publikum, sier Knut Totland i Hemne Historielag.

 

Hemne Historielag jobber nemlig med en bok om postkort fra Hemne. De har allerede mottatt rundt 150 postkort med motiv fra Hemne, men ønsker seg flere.

– Vi har mest fra Kyrksæterøra, Vinjeøra og Hellandsjøen, men det er langt tynnere i rekken når det gjelder motiv fra utkantene. For eksempel har vi lite fra Søvassdalen, Heim, Holla og Taftøyan. Men vi ønsker oss flere kort fra hele Hemne – for selv om motivet kan være forholdsvis likt på mange av dem så er det en del detaljer som kan være annerledes. Og vi er ute etter postkort fra svart/hvitt-perioden, sier Knut Totland, og legger til at alt er av interesse.

– Kanskje tenker mange at vi sikkert har akkurat det postkortet fra før – men det er det ikke sikkert vi har. Vi har mottatt flere som er ganske like, men da kan vi for eksempel finne ut hvilket som er eldst og når det første ble laget ut i fra poststempelet. Forfatning er også et tema – kanskje får vi inn et i bedre stand enn det vi allerede har, mener Totland.

 

Historielaget jobber nå med å scanne alle postkort i høy oppløsning slik at de også kan trykkes i stort format. Og boka skal lanseres under Øramartnan.

– Det blir mange postkort i boka, men selvfølgelig også en god del lokal posthistorie. Foreløpig er det kun meg som jobber med dette, men vi skal nå sette ned en gruppe i historielaget slik at vi blir flere som konsentrerer oss om dette framover, smiler Totland som har sine timer foran fotoscanneren.

 

– Det er en viktig jobb. Ikke bare for historielaget, men også for Hemne. Postkortene representerer noen av de eldste landskapsbildene vi har fra 1900 og utover. Derfor oppfordrer vi nå folk til å lete i skuffer, skap og skoesker – på loft og i kjeller. En redaksjon vil plukke ut de bildene som skal på trykk i boka, forklarer Totland, og håper hemnværingene kan hjelpe.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments