Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Havsfjord eller Søvesten?
Vil Hemne bli Hemne i 2020, eller bor vi da i Fjordheim eller i Valhemfjord? Det er Kommunal- og Moderniseringsdepartementet som har siste ord i den saken.

Vil Hemne bli Hemne i 2020, eller bor vi da i Fjordheim eller i Valhemfjord? Det er Kommunal- og Moderniseringsdepartementet som har siste ord i den saken.

Havsfjord eller Søvesten?

HEMNE: Arbeidsgruppa for nytt kommunenavn etter sammenslåing mellom Hemne, Halsa og deler av Snillfjord har innen fristen mottatt 26 forskjellige navneforslag.

 

 

Kommunene Halsa, Snillfjord (1/3 – red.anm) og Hemne skal slå seg sammen til ny kommune 1.oktober 2020 og det har vært invitert til idèdugnad omkring nytt navn til den nye kommunen

 

Det er valgt en politisk arbeidsgruppe med medlemmer fra alle tre kommunene som skal foreslå ett eller flere navn for Fellesnemnda. Før endelige forslag sendes over til Fellesnemnda, vil det bli innhentet råd fra Norsk Språkråd. Fellesnemnda vil sende inn endelig forslag til Kommunal- og Moderniseringsdepartementet.  Navnet skal være en del av en forskrift som Kommunal og Moderniseringsdepartementet skal vedta. Frist for Fellesnemnda er 1. november i år.

 

Flere har engasjert seg i hva den nye kommunen skal hete, og 26 forslag er innkommet.

– Hvis navnekomiteen ikke blir enig om ett forslag, og kommer med for eksempel to navneforslag til  Fellesnemnda, og heller ikke Fellesnemnda greier å velge, så sender vi begge, eventuelt flere navneforslag til departementet, påpeker Odd Jarle Svanem.

Som for øvrig ikke vil si noe om han har en favoritt blant forslagene.

– Nei, det kommer jeg ikke til å si noe om. Vi som bor i Hemne blir nok hemnværinger ei stund til. Samme hvor grensen går og navnet blir så kan jeg ta meg en tur på Heimsfjellet å se ned på bygda jeg vokste opp i. Heimsfjellet vil stå der for alltid, sier Svanem.

 

Her er navneforslagene:

Fjorden

Fjord

Fjordland

Havnen

Sør-Fosen

Hesna

Hemne (foreslått av flest)

Fjordan

Fosenfjord eller Fosnfjord

Havsfjord

Storhemne

Laksen

Søvesten (for ordenhets skyld nevner vi at forslaget IKKE kommer fra lokalavisa)

Heim

Fjordheim

Hemne-Halsa

Valhemfjord

Halsaheim

Fjordøra

Sodvin

Søa

Sjøstrand

Vinjar

Stormyr

Nordvest

Vinjefjord

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments