Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Her er de beste legekontorene
Hemne Legesenter kommer bra ut i Forbrukerrådets test av alle landets legekontorer.  Illustrasjonsfoto.

Hemne Legesenter kommer bra ut i Forbrukerrådets test av alle landets legekontorer. Illustrasjonsfoto.

Her er de beste legekontorene

Forbrukerrådet har testet hvert eneste av landets legekontorer. Hemne Legesenter kommer meget bra ut, selv om det ikke holdt til «godkjent».

 

Hvor gode er legekontorene på informasjon, tilgjengelighet og imøtekommenhet? Det ville Forbrukerrådet komme til bunns i, og nå har vi svaret på undersøkelsen. Hemne Legesenter er blant de beste i hele landet.

 

En av femti godkjent

Alle 1.374 legekontorer i Norge er blitt sjekket ut i testen. Forbrukerrådet har kontaktet fastlegelegekontorene på telefon, epost og lett etter informasjonen på deres nettsteder.

– Det viser seg at det er enorme forskjeller på hvor gode landets leger er til å gi grunnleggende og relevant informasjon og hvor tilgjengelige og imøtekommende de er, slår rådet fast.

Bare 31 av legekontorene i Norge får godkjent, og bare ett eneste kontor i Sør-Trøndelag får ståkarakter i undersøkelsen. For Hemne Legesenter sin del, så ble det likevel en god 122. plass her.

 

Score i Hemne

Forbrukerrådet har gitt poeng i fire ulike kategorier. Det er «Generell info», «Konkret info», «Konkret service» og «Digitale tjenester». Man har kunnet oppnå 100 poeng i hver av parameterne, og så har man vektet dette etter en modell der det viktigste er å være jevnt gode på alle områder, og ikke faller gjennom på noen felt.

– Dernest at de scorer godt der mange har gjort det svakt, opplyser rådet på sine nettsider.

For å få godkjent måtte man opp i 67 poeng. Hemne Legesenter får totalt 62,1 poeng i undersøkelsen, og er dermed nummer elleve av totalt 67 legekontorer i fylket. Best score er det å hente på «Konkret service», mens det er størst forbedringspotensial på «Konkret info».

Beste legekontor i Sør-Trøndelag er Holtålen Legekontor, der man får 69,1 poeng og godkjent.

 

– Vet lite

– Før man blir pasient, må vi velge fastlege. Dette valget er i praksis et forbrukervalg, og vi sitter med lite informasjon om fastlegen og fastlegekontoret, forteller Forbrukerrådet om hvorfor testen er gjennomført.
– Det er viktig for oss å få en pekepinn på hvordan de møter oss. Får vi god informasjon, og blir vi trygget på veien til fastlegen når vi selv er syke, når barna våre har feber eller den eldre i familien trenger legehjelp? Dette er viktig for forbrukerne, understrekes det.

 

Av Yngve Johnsen

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments