Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Hva skal kommunen hete?
Det er allerede bestemt at Kyrksæterøra blir kommunesenter i den nye kommunen. I dag starter arbeidet med å komme fram til et nytt kommunenavn.

Det er allerede bestemt at Kyrksæterøra blir kommunesenter i den nye kommunen. I dag starter arbeidet med å komme fram til et nytt kommunenavn.

Hva skal kommunen hete?

HEMNE/HALSA/SNILLFJORD: Hemne, Halsa og Snillfjord har gjensidige vedtak om sammenslåing, som ble vedtatt i Stortinget 8. juni i år. Men hva skal den nye kommunen hete?

 

En arbeidsgruppe bestående av representanter for alle de tre kommunene har utarbeidet forslag til nytt kommunenavn og kommunevåpen med frist 15. august.

Kommunens nye navn fastsettes i kongelig resolusjon, og i dag starter jobben med å komme fram til nytt navn og nytt kommunevåpen gjennom et oppstartsmøte.

Det er flere hensyn å ta når det skal velges et passende navn på den nye storkommunen. For det første skal navnet være dekkende for hele eller store deler av det aktuelle området, slik at flest mulig av innbyggerne kan identifisere seg med navnet.

Flere uoffisielle navn har vært lansert. Halsa-politiker Einar Vaagland (Ap) har lansert Vinjan. Også Kirksæter og Leia har vært blant de uoffisielle forslagene.

Kommunal- og Moderniseringsdepartementet ønsker at et navneforslag på den nye kommunen skal være klart så tidlig som mulig før behandlingen av navnesaken i Stortinget i høst.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments