Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – Hva skjer med Vinjeøra?
Ingrid Stamnes og Tora Vaagan Hofset, henholdsvis leder og medlem i Vinjeøra FAU, håper på godt oppmøte under bygdamøtet.

– Hva skjer med Vinjeøra?

* Arrangerer bygdamøte

* Vil bevare skolen

* Vinjeøra om ti år

HEMNE: FAU ved Vinjeøra skole inviterer til åpent bygdamøte 28. april.
– Vi har så mange spørsmål knyttet til blant annet skole og kommunereform, sier Tora Vaagan Hofset og Ingrid Stamnes.

 

FAU ved Vinjeøra skole har siden i høst gått svanger med muligheten for å arrangere et bygdamøte med fokus på blant annet skole, bosetting, kollektivtransport og kommunereformen. 28. april inviterer de hele bygda til bygdamøte.
Invitert er også samtlige politiske parti i Hemne.

– Vi har rett og slett mange spørsmål om framtiden på Vinjeøra. Hva skjer for eksempel med Vinjeøra skole når kommunereformen trer i kraft. Hva skjer med Vinjeøra som lokalsamfunn? For oss er det skremmende at det bygges ned. Vi mener Vinjeøra er et levedyktig lokalsamfunn der vi faktisk opplever vekst og tilflytting. Vi mangler rett og slett svarene, og håper politikerne kan gi oss svar i alle fall på noen av våre spørsmål, påpeker Hofset og Stamnes, og legger til at det er bred enighet blant foreldre ved Vinjeøra skole om å sette fokus på hva som skjer med skolen og lokalsamfunnet i tiden framover.

– Hva skjer med Vinjeøra skole når kommunereformen trer i kraft. Hva skjer med Vinjeøra som lokalsamfunn? For oss er det skremmende at det bygges ned.

– Vi ønsker å bevare Vinjeøra skole. Vi vet at skolebruksplan er under utarbeidelse. Hva skjer i forhold til den? Det er planer om å utvide Sodin skole. Hva skjer i forhold til dette, og hva med skolen på Vinjeøra i den sammenhengen? Spørsmålene er så mange. Nå ønsker vi rett og slett å si fra om at vi er her, og at vi følger med, sier Hofset og Stamnes.

I tillegg til at samtlige politiske partier i Hemne er invitert, er også kommuneadministrasjonen ønsket under møtet.
– Alle elever og foreldre ved skolen er også invitert. Bygdamøtet skal favne alle, og temaene vedrører også alle som bor her, påpeker Hofset.

Tema under møtet er bosetting, næringsutvikling, skole, SFO og barnehage, kollektivtransport og kommunereformen.
Når det gjelder kollektiv transport er AtB også invitert til møtet.
– Det finnes ikke lenger en eneste rutebuss som går fra Vinjefjorden til Kyrksæterøra på ettermiddag. Mange barn og unge på Vinjeøra er avhengige av å komme seg på Kyrksæterøra for å delta i diverse fritidsaktiviteter og idrett. Uten kollektivtransport, og med foreldre som ofte sliter med å få puslespillet til å gå opp, er dette et problem. Vi håper politikerne kan hjelpe oss og påvirke slik at vi sammen kan finne løsninger både på dette og andre ting, sier
Stamnes.

De håper derfor alle inviterte kjenner sin besøkelsestid når bygdamøtet arrangeres i slutten av april.
– Ikke minst politikerne bør kjenne sin besøkelsestid – spesielt i et valgår. Vi ønsker å bli tatt på alvor, sier Hofset.

Som debattleder under møtet er Øystein Syrstad hyret inn.
– Han er en god debattleder, og fremstår profesjonell. Derfor har vi valgt ham til å styre møtet, påpeker de to som brenner for lokalsamfunnet sitt.

– Det er viktig for oss, og vi ønsker en bred debatt. Hvordan er Vinjeøra om ti år?, spør Hofset og Stamnes, og ønsker velkommen til et engasjerende møte.

Av: May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments