Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Inviterer til fjordkulturdager
Styret i Fjordkulturdagan inviterer deg til Vinjeøra 10. og 11. juni.  Bak fra venstre Gøran Freiberg, Jørund Sæther og Yasmin Tölche. Foran; Annette Neverrøsten og Astrid Stølen. Foto: Tove Hansen/Fjordkulturdagan

Styret i Fjordkulturdagan inviterer deg til Vinjeøra 10. og 11. juni. Bak fra venstre Gøran Freiberg, Jørund Sæther og Yasmin Tölche. Foran; Annette Neverrøsten og Astrid Stølen. Foto: Tove Hansen/Fjordkulturdagan

Inviterer til fjordkulturdager

HEMNE: I fjor lå Fjordkulturdagan på Vinjeøra brakk. I år derimot inviteres det på nytt til fjordkultur innerst i Vinjefjorden.

 

Fjordkulturdagan på Vinjeøra så dagens lys for tretten år siden, og kongstanken bak arrangementet er å ta vare på fjordkulturarven og viderebringe denne for kommende generasjoner. Fjordkulturdagan ønsker å ta vare på tradisjoner, og skape engasjement og entusiasme.

 

Bak arrangementet står fem aktive lag og foreninger: Vinje Fortidsminneforening, Vinjetun samfunnshus, Vinje Helselag, Vinjeøra Idrettslag og Vinje Bygdekvinnelag.

 

Etter et pauseår i fjor, er endelig Fjordkulturdagan på plass igjen, med et arrangement stort sett over samme lest som før. Men noen endringer blir det.

– I år lager vi en «fjordgate» mellom naustene hvor alle salgsboder skal plasseres. Vi tar i bruk naustene i enda større grad enn før, og vi skal ha aktiviteter på begge bryggene, sier leder i styret, Yasmin Tølche.

 

Allerede har over 50 utstillere meldt sin ankomst, og det er styret godt fornøyd med.

– Det kan fortsatt komme til flere, og vi er veldig fornøyd med interessen, sier Yasmin som også lover et tradisjonelt program.

– Tradisjonen tro blir det fotballcup og Fjordtalenter, og vi skal selvfølgelig ha fjordfest lørdag. Bua er åpen og selger ferske bakervarer, og vi planlegger også en traktorbinge for de yngste, sier styrelederen.

 

– I år lager vi en «fjordgate» mellom naustene

 

I år flyttes alle utstillerne til en «fjordgate» mellom naustene. Arkivfoto

I år flyttes alle utstillerne til en «fjordgate» mellom naustene. Arkivfoto

De startet allerede like etter jul med å planlegge årets arrangement, og i utgangspunktet var det noe usikkert om det i det hele tatt skulle bli Fjordkulturdager.

– Det er mye jobb og vanskelig å få med nok folk, men heldigvis gikk det i boks. I disse dager har vi minimum to møter i uka for å få på plass de siste detaljene. Programmet er ikke helt klart ennå, og vi venter også på svar fra en «kjendis» men håper å ha det meste på plass denne uka. 27. mai tar vi turen til Kyrksæterøra og viser oss fram litt og møter folket for å reklamere litt for arrangementet. Da treffer du oss utenfor Rema 1000, påpeker Tølche og legger til at det er bestilt godvær til årets Fjordkulturdager.

 

Fjordkulturdagan på Vinjeøra arrangeres 10. og 11.juni.

 

Av May S. Bjørkaas

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments