Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Inviterer til fremtidsverksted
Alle grunneiere i sentrum, samt entreprenører i byggebransjen inviteres til fremtidsverksted, og har dermed anledning til å påvirke sentrumsutviklingen på Kyrksæterøra, som her i Øragata.

Alle grunneiere i sentrum, samt entreprenører i byggebransjen inviteres til fremtidsverksted, og har dermed anledning til å påvirke sentrumsutviklingen på Kyrksæterøra, som her i Øragata.

Inviterer til fremtidsverksted

HEMNE: Hemne kommune inviterer alle grunneiere i sentrum, samt entreprenører innen byggebransjen til fremtidsverksted 3.-4.mai.

 

Hemne kommune er godt i gang med planprosess knyttet til både områderegulering av Kyrksæterøra sentrum, og revidering av boligsosial handlingsplan.

I den forbindelse ser kommunen et felles behov for medvirkning og inkludering av grunneiere og entreprenører innen byggebransjen. Derfor inviteres det til fremtidsverksted i KulØr’n 3. og 4. mai.

 

Blant foredragsholderne er Norske arkitekters landforbund ved Bylivssenteret, Sintef byggforsk, Bylivsutvikling og Boligbyggelaget TOBB.

I tillegg skal Byromsanalysen som ble gjennomført i fjor oppsummeres.

 

Kommuneplanlegger Malin Sæther har flere målsettinger med et slikt fremtidsverksted.

– Vi har to målsettinger som, slik vi tenker, går «hånd i hånd»: Deling av perspektiver på tvers av grunneiere, eiendomsutviklere, folkevalgte, frivillighet og kommune vedrørende fremtidig retning for boligutvikling i et sosialt perspektiv og sentrumsutvikling. Vi har fått tydelige signaler fra grunneiere om at det er ønskelig å føre en aktiv dialog i planprosessen knyttet til sentrumsprosjektet. Dette ønsker kommunen å følge opp i oppstartsfasen. I planprogram som er på høring er det lagt fram et omfattende program for medvirkning og dialog, hvorav fremtidsverkstedet neste uke er et viktig element i helheten. Videre kan det jo tenkes at vi i løpet av disse to dagene kan så en spire til et visjonært fremtidsprosjekt for Kyrksæterøra sentrum, eller at vi kommer frem til nye måter å tenke felles forvaltning og utvikling av sentrumsmiljøet på, mener Sæther.

Kommuneplanlegger Malin Sæther

Kommuneplanlegger Malin Sæther

Sæther mener grunneiere og entreprenører sitter på nøkkelen til utvikling av sentrumsområdene våre.

– I realiseringen av et omfattende sentrumsprosjekt for fellesskapet er det nødvendig å løfte blikket sammen, og at alle stemmer blir hørt i prosessen. Eiendomsutviklere og entreprenører sitter med utforming og utførelse av byggeprosjekter og legger, i samarbeid med plan- og bygningsmyndighet, viktige premisser for hvordan omgivelsene våre utformes, og i hvilken grad de formes etter «den menneskelige dimensjon» og ikke omvendt, påpeker Sæther og håper enda flere melder seg på.

– Vi har beregnet invitasjon og kapasitet til omlag 70 personer, sier Sæther.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments