Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Jarlen Mottak legges ned
Jarlen Mottak Målbakken. Arkivfoto.

Jarlen Mottak Målbakken. Arkivfoto

Jarlen Mottak legges ned

HEMNE: Torsdag ble det klart at Jarlen Mottak på Kyrksæterøra legges ned på grunn av reduksjon i antall flyktninger til Norge. 30. november stenges dørene for godt.

 

– Det er trist, både for de ansatte og for beboerne. Det er aldri gøy å miste jobben. Men i denne bransjen har vi aldri en lenger tidshorisont enn tre måneder, så vi må være forberedt på at dette kan skje, og leve med det, sier mottaksleder Herbjørn Jenssen.

 

Torsdag informerte han de åtte ansatte som jobber ved Jarlen Mottak, og jobber nå med å informere alle de 170 beboerne samt huseiere som har leid ut hus til mottaket.

Og nyheten om at mottaket skal legges ned har blitt tatt imot med varierende reaksjoner.

–  For en del ansatte er det et hardt slag. Og mange beboere har sterk tilknytning til lokalsamfunnet. Mens andre igjen tar det litt lettere, sier Jenssen, og ønsker å berømme Hemne kommune som vertskommune i de snart 20 årene det har vært mottak i Hemne.

 

– Hemne kommune har lang erfaring og er en av de kommunene som har mest erfaring og kompetanse omkring det å ta i mot flyktninger. Hemne ble blant annet i 2015, da det var en oppbygging av mottak, brukt som en instans andre kommuner kunne henvende seg til, påpeker Jenssen.

 

Nedlegging vil få ringvirkninger også for det lokale næringslivet.

– Mottaket benytter seg av mange tjenester lokalt, og beboerne legger igjen penger i lokalsamfunnet. Når mottaket nå legges ned vil nok dette merkes, mener Jenssen.

 

17 mottak over det ganske land legges nå ned som følge av at flytktningstrømmen til Norge er redusert med rundt 90 prosent. En må tilbake til 90-tallet for å finne lavere ankomster av asylsøkere.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments