Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Julegrantenning ved KulØr’n
Ann Marit og Sissel Haugen i Øradagganj står for årets arrangement første søndag i advent. Her sammen med enhetsleder kultur i Hemne kommune, Reidar Klungervik.

Ann Marit og Sissel Haugen i Øradagganj står for årets arrangement første søndag i advent. Her sammen med enhetsleder kultur i Hemne kommune, Reidar Klungervik.

Julegrantenning ved KulØr’n

HEMNE: Tradisjonelt har julegrantenninga på Kyrksæterøra skjedd ved rådhuset. I år flyttes arrangementet til KulØr’n og Wesselgården.

 

 

Joda, det blir julegran utenfor rådhuset også i år. Men det blir det også ved KulØr’n, og det er hit arrangementet første søndag i advent er flyttet.

– Både fordi det er mer praktisk; her er det god plass og bedre trafikksikkerhet, og fordi vi kan benytte KulØr’n ved dårlig vær, sier enhetsleder kultur i Hemne kommune, Reidar Klungervik.

 

Arrangementet har de senere år vært utlyst av Hemne kommune, og forskjellige lag og foreninger har stått bak.

– Hemne kommune gir et tilskudd på 3.000 kroner. Beløpet har «stått stille» i flere år, så vi ønsker nå å se på dette. I tillegg står vi i år for lyd og lys samt innleie av artister, forklarer Klungervik.

 

I år er det Øradagganj som har ansvaret for julegrantenningen, og Sissel Haugen og Ann Marit Hofset har programmet klart.

– Vi starter klokka 13 med julemarked i Wesselgården og underholdning av Hemne Pre Soul Children. Gudstjenesten som tradisjonelt har vært i kirka flyttes ned til Wesselgården med påfølgende fakkeltog. Vi byr på mini-konsert med Salt, og selvfølgelig kommer nissen. Tenning av julegrana skjer ved KulØr’n klokka 16, og her blir det gang rundt juletreet til toner fra Kirksæterørens Hornmusikk og tale ved ordfører. Og vi har selvfølgelig diverse utstillere som byr på sine produkter, og matsalg, forklarer Haugen og Hofset i Øradagganj.

 

I tillegg er det utstillinger i Wesselgården i regi Galleri Eføy og Wesselgårdens venner.

Øragata stenges i begge ender under arrangementet.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments