Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Klart for kjærringmønstring
Lørdag er det klart for Kjærringmønstring igjen.

Lørdag er det klart for Kjærringmønstring igjen.

Klart for kjærringmønstring

HEMNE: Kjærringmønstringen arrangeres i år for åttende år på rad.

 

 

Lørdag braker det løs igjen i Hemne samfunnshus. Da skal kjærringer i alskens varianter by på seg selv med alt fra sang og monologer, til sketsjer og historier.

 

Inspirasjonen til Kjærringmønstringen har Egeland hentet fra UKM. For åtte år siden satt Egeland og tenkte at det var skikkelig urettferdig at ikke damene også hadde en egen mønstring.

 

Som tenkt så gjort. Siden har arrangementet ballet på seg, og har vokst ut av både Hemne Hotell og Trudvang på Eide, og arrangeres i dag i Hemne Samfunnshus.

– Vi tar gjerne imot alt av kjærringer som vil bidra. Sang, monolog, sketsjer, hverdagshistorier – alt går. Kan du vifte med ørene eller vil spille blokkfløyte så er du velkommen. Terskelen er lav, og skjærer det seg er det ingen som merker det – for vi vet jo ikke hvordan nummeret egentlig skal være allikevel, ler Egeland, og legger til at det står tre nye kjærringer på scenen i år, og at det selvfølgelig serveres middag og kaffe underveis.

Sjefskjærring Kirsti Egeland

Sjefskjærring Kirsti Egeland

– Vi er også åpen for impulsnummer, og vi lover fliregaranti. Folk er kanskje litt redd for å delta fordi de er redde for hva andre syns. Men dette er ingen konkurranse, og du trenger ikke å være flink i det hele tatt, legger hun til.

 

Dommerpanelet er klart, og består i år, som i fjor, av menn som heter John eller Tøndel. Eller begge deler.

– Kriteriene for å være dommer er rett og slett at du må hete John, eller Tøndel, eller begge deler. John Morten Stølan, Nils André Tøndel og Jon-Arne Tøndel utgjør også i år dommerpanelet, ler sjefskjærringa.

 

Under arrangementet deles det selvfølgelig ut priser til «Årets kjærring» samt «Årets nykommer» og «Modig-prisen».

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments