Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – La oss få være russ
– La oss får være russ disse 17 dagene, er oppfordringen fra årets russekull. Som likevel lover å følge reglene og holde nattero i campen.

– La oss får være russ disse 17 dagene, er oppfordringen fra årets russekull. Som likevel lover å følge reglene og holde nattero i campen.

– La oss få være russ

HEMNE: Årets russekull har startet russetiden. Campen er på plass på Vesselekra, og russen er kjempefornøyd med å ha fått sin egen plass.

– Endelig fikk vi et sted å være. Og vi skal selvfølgelig respektere at det bor folk rundt oss, sier russepresident Ann Marie Langø.

 

 

De har lett med lys og lykte etter et sted å være i russetiden, men det har ikke vært enkelt.

– Vi har lett etter en plass å få være i lang tid, og det har ikke vært enkelt. Folk forbinder gjerne russen med fyll og bråk og vil ikke ha oss i nærheten. Russen har alltid fått mye negativ omtale, men vi synes ikke vi fortjener det. Russetiden handler om mye mer enn fest. Det handler om samhold, inkludering og ikke minst feiring av tretten års skolegang. Og det er kanskje siste gangen vi alle er samlet før vi reiser hvert til vårt, sier russepresidenten.

 

Etter lang tids leting ble Erik Snekvik ved Falksenteret den reddende engelen.

– Han har gitt oss tillatelse til å ha camp på Vesselekra, og det er vi utrolig glade for. Og vi kommer til å respektere at det skal være nattero, og vi skal rydde etter oss. Det er jo tross alt bolighus nær området. Her er vi også litt bortgjemt og plassen er forholdsvis skjermet, mener Langø.

 

Årets russ satser på campingvogner i stedet for russebiler.

– I år er det bare to russebiler på veien – resten av oss har campingvogn trygt plassert på campen hvor de står i ro. Det er nok langt tryggere enn å kjøre rundt i en russebil, og vi håper dette kan bli en tradisjon for Hemnerussen for det er både billigere og tryggere, mener russepresidenten.

Fredag var tre campingvogner og platting på plass, og mens Søvesten var på besøk kom campingvogn nummer fire.

 

Årets russ har flere grupperinger med egne logoer. Russepresident Ann Marie Langø er med i gruppen «Vorseflata». Mens andre er medlem av «Hemne Trillebårlag», «Blackout» og «Tusselads». I campingvogna til «Vorseflata» – hvor sju damer har tilholdssted – har skiltet med logoen blitt plassert i taket.

– Vi betalte 3.000 kroner for den der, ler Ann Marie.

«Vorseflata» har egen campingvogn. – Det er tryggere med campingvogn enn russebil, mener fra venstre terrorsjef Anette Rodal, Julie Dahl og russepresident Ann Marie Langø.

«Vorseflata» har egen campingvogn. – Det er tryggere med campingvogn enn russebil, mener fra venstre terrorsjef Anette Rodal, Julie Dahl og russepresident Ann Marie Langø.

Årets knuteregler er redusert fra over 100 til 83 som en følge av Metoo-kampanjen. For årets Metoo-kampanje i sosiale medier som har tatt opp uønsket seksuell oppmerksomhet og seksuell trakassering påvirker også russen.

– For eksempel er alle regler som oppfordrer til seksuell kontakt fjernet, forklarer Langø.

 

Russen har ikke alltid vært like tilstede under 17.mai-feiringen. Årets russ lover imidlertid at de skal være synlige i 17. mai-toget.

– Det skal vi definitivt, og vi har egen togsjef. Så vi skal ha et heidundrende 17.-mai-tog. Muligens med campingvogner, smiler Langø.

 

I skrivende stund er russedåpen overstått. Og Hemnerussen ser fram til en magisk russetid.

– Vi håper det skal bli minneverdig, og håper de rundt oss respekterer den tiden vi skal ha sammen før vi går hvert til vårt. La oss få rope litt høyt og la oss få være russ. Vi er russ bare en gang. Det er bare noen få dager av livet vårt, påpeker Langø som retter en stor takk til Erik Snekvik og til lokalt næringsliv for all velvilje.

– Vi må også takke TIP som har laget søppelstativ og grill til oss. Vi er utrolig takknemlige, sier russepresidenten før den nyankomne vogna blir gjenstand for oppmerksomhet.

– Denne må males. I dag, mener russepresidenten og får bifallende nikk av resten av gjengen.

Nok en campingvogn ankommer russecampen. Nå gjenstår bare å la den få et strøk rød maling.

Nok en campingvogn ankommer russecampen. Nå gjenstår bare å la den få et strøk rød maling.

 

Hvit campingvogn passer nemlig ikke inn i den røde og svarte russecampen. Det er 37 rødruss og 22 svartruss såre enige om.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments