Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Lanserer humorfakkel
Festivalsjef Svein Waade, Andreas Ven Langø, Nils Andre Tøndel og Helene Os håper hemnværingene blir med på fakkelturer fram mot festivalstart.

Festivalsjef Svein Waade, Andreas Ven Langø, Nils Andre Tøndel og Helene Os håper hemnværingene blir med på fakkelturer fram mot festivalstart.

Lanserer humorfakkel

HEMNE: Søndag var det kickoff, eller «Kikkåff» som det heter på hemnværsk, for årets Humorfestival. Samtidig ble Humorfakkelen lansert. I sann OL-ånd skal fakkelen reise rundt i bygd og by fram til festivalen åpner.

 

 

1.-3.juni er det igjen Humorfestival og Midt-Norsk mesterskap i revy i Hemne.

28 lag fra 17 kommuner er klare med 57 nummer – deriblant flere fra vårt område. Både Hemne Teaterlag, Hemnerussen, Egeland Standup, VOLLBO-revy-lag og Vennastranda Revylag er klare for scenen.

 

Humorfestivalen har i samtlige år hatt tema for arrangementet. Verdens lengste skjerf, verdens lengste ski og verdens lengste blomsterkasse blant annet.

I år lanserer de Humorfakkelen.

– Vi håper mange vil være med på fakkelturene. Startskuddet går 10. mai – da går turen til Roberget. 17. mai – på selveste nasjonaldagen, skal fakkelen opp til Dalemsfjellet. 21.mai går turen til Ruten og 26.mai skal fakkelen på tur rundt i Hemne. Alle som har lyst kan være med på turene, og vi håper mange hemnværinger stiller opp, sier Svein Waade og Andras Ven Langø i hovedkomiteen og forklarer at samtlige turer vil bli annonsert på Humorfestivalens Facebookside.

 

Fakkelen er det Nils Andre Tøndel som har laget, og planen er at fakkelen skal reise rundt i tiden fram mot festivalstart og ende ferden i Hemnehallen.

– Vi skal også produsere en video som følger fakkelen fra start til slutt, forklarer festivalsjef Svein Waade.

 

Humorfestivalen er et stort arrangement med et budsjett på 1,7 millioner kroner. Rundt 3.000 billetter til forestillinger og fester ligger klare og det skal serveres 1000 måltider i løpet av tre dager. Og ikke minst er rundt 200 frivillige i sving.

– Jeg blir nesten rørt over positiviteten blant hemnværingene. Da vi sendte ut SMS om å være frivillig, fikk vi kontant 80 ja med en gang. Det er helt utrolig, smiler Svein Waade, og berømmer hemnværingene.

 

Nytt i år er at det også arrangeres visekveld på fredag etter forestilling. Og det er ingen ringere enn Ole Paus som besøker festivalteltet.

– Vi prøver noe nytt, og generelt legger vi opp til at det skal foregå mer mellom forestillingene i år med diverse aktiviteter på festivalområdet, sier festivalsjefen.

 

Programmet for festivalen blir for øvrig over samme lest som før, med revyforestillinger fredag og lørdag og finale lørdag kveld. Etterlag blir det også i år, og det skjer på festivalområdet.

– Da blir det blant annet barneforestilling med CampingKompaniet og diverse konkurranser, forklarer festivalgjengen.

 

Årets åpningsforestilling er laget av Andreas Ven Langø.

– Eller den blir laget. Egentlig var den ferdig skrevet men da vi så gjennom revyinnslagene som skal delta så oppdaget vi at et av numrene bruker samme melodi som jeg har brukt. Så nå må det skrives om, ler Andreas Ven Langø.

 

Billettsalget til årets Humorfestival, som er den niende i rekken, starter allerede i morgen.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments