Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Lanseres som ordførerkandidat
Marit Liabø Sandvik foreslås som ordførerkandidat for Heim Arbeiderparti

Marit Liabø Sandvik foreslås som ordførerkandidat for Heim Arbeiderparti

Lanseres som ordførerkandidat

HEMNE: Marit Liabø Sandvik lanseres som ordførerkandidat for Heim Arbeiderparti foran neste års valg.

 

Mandag avholdt Heim Arbeiderparti nominasjonsmøte, og det ble da klart at det er Marit Liabø Sandvik som erstatter Ståle Vaag som ordførerkandidat.

 

Dermed er de fire første på listen klar:

  1. Marit Liabø Sandvik (ordførerkandidat)
  2. Bent Olaf Aune
  3. Tove Karin Halse Lervik
  4. Håvard Stamnestrø

 

– Resten av listen blir klar på neste møte i nominasjonskomiteen som holdes i august. Før listene blir endelige skal de godkjennes av medlemsmøtet i Heim Arbeiderparti. Møtet avholdes i løpet av høsten, sier Jorulf Gumdal i nominasjonskomiteen.

 

Heim Arbeiderparti fikk en overraskelse da Ståle Vaag, som har vært ordfører i Hemne i to perioder, sa nei til å stå på listen for Heim Arbeiderparti. Ovenfor Søvesten forklarte Vaag at det var flere grunner til at han sa nei.

–Hovedgrunnen er nok at jeg syns 16 år på rad i formannskap og kommunestyre er lenge nok i lokalpolitikken. Jeg kom inn i Hemne Arbeiderparti sitt styre i 1999, og inn i formannskap og kommunestyre i 2003. Det vil si at jeg har brukt både 30-årene og 40-årene mine på lokalpolitikk. Skulle jeg blitt valgt inn i min femte periode, så hadde jeg trengt en indre motivasjon og lyst som dessverre ikke er sterk nok til å kunne gjøre en god nok jobb som folkevalgt for Arbeiderpartiet i nye Heim kommune, sa Vaag.

Og poengterte at vi ikke på noen måte ser slutten på en politisk karriere.

– Jeg må vel være ærlig å si at det hadde vært fristende å få prøvd seg litt både på fylket og på storting hvis jeg hadde fått mulighet til det, sa Vaag.

 

 

Nå er Marit Liabø Sandvik klar for å overta stafettpinnen.

– Jeg har tenkt grundig gjennom om jeg skulle si ha, for jeg har vel egentlig ikke hatt de helt store ambisjonene. Men da jeg ble spurt begynte jeg å reflektere over det, og bestemte meg for å si ja, sier småbarnsmoren på 34 år.

 

Hun er klar over at ordførervervet krever en del – ikke minst tid – men mener at det ikke finnes noen fasit på hvordan man skal være ordfører.

– En står ganske fritt til å bestemme over egen hverdag. Men det er klart det vil gå en god del tid, men jeg tror det skal gå veldig bra. Det er også viktig for meg å vise at det er mulig for en dame i min alder å greie det minst like godt som en mann i 50-60-åra, ler Marit.

 

Hun har imidlertid hatt en bratt læringskurve innenfor politikken.

– Jeg var helt fersk i valget 2015, men har lært enormt mye i løpet av denne perioden, mener Marit.

 

Som skal slåss om ordførervervet med blant andre dagens ordfører Odd Jarle Svanem fra Sp.

– Odd Jarle har nok litt mer pondus og erfaring enn meg, og jeg har lært mye av ham. Men vi har forskjellige styrker og er to forskjellige personer, så jeg håper at også jeg kan bidra med noe som folk vil ha, mener Marit som blant annet brenner for barn og unge.

– Jeg har bestandig vært opptatt av at alle skal ha det bra. Det er noe jeg har med meg bra barnsben av og har fått innprentet blant annet av bestemor. Jeg brenner for barn og unge, men også over at Hemne og senere Heim kommune skal være en god kommune for alle. Alle skal være velkomne. Og det er viktig å få folk tilbake til bygda. Det håper jeg å kunne bidra til med Ap’s verdier som grunnlag, sier Marit.

 

– Jeg var helt fersk i valget 2015, men har lært enormt mye i løpet av denne perioden

 

De siste tiders meningsmålinger viser at Arbeiderpartiet har mindre oppslutning enn før.

– Det har vært mange utfordringer for Arbeiderpartiet sentralt det siste året. Vi har kanskje mistet litt historien, så her har vi en jobb å gjøre. Vi må kjenne litt på grunnverdiene våre, mener Marit, som tror mange velgere henger seg opp i enkeltsaker, og at det er enklere enn noen gang før å bytte partitilhørighet på grunn av nettopp enkeltsaker.

– Nå må vi ta et tak for fellesskapet, mener ordførerkandidaten.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments