Hjem   >   Næringsliv   >   Lian er årets bedrift
Fra venstre Jorulv Mosand, Helen Romundset, banksjef Tor Espnes og ordfører Odd Jarle Svanem.

Fra venstre Jorulv Mosand, Helen Romundset, banksjef Tor Espnes og ordfører Odd Jarle Svanem.

Lian er årets bedrift

HEMNE: Lian Trevarefabrikk kan titulere seg årets bedrift i Hemne for andre gang.Bedriften har i mer enn 100 år vært en stabil og god arbeidsplass for mange.


Prisen «Årets bedrift» ble utdelt under Hemne Sparebanks næringslivsseminar ved Hotell Koselig torsdag, og juryleder Odd Jarle Svanem legger ikke skjul på at det er en vanskelig jobb å plukke ut en vinner blant mange verdige kandidater til den høythengende prisen.

– Jeg er like forundret hvert år over hvor mange verdige kandidater som kommer på blokka. Så ja, det er et vanskelig valg. Kun en bedrift har mottatt prisen to ganger  før, og det er Wacker Holla. Dette er en pris som henger høyt hos næringslivet, mener Svanem.

 

I år kan nok en gang hjørnesteinsbedriften Lian titulere seg årets bedrift, og juryens begrunnelse er følgende:

Årets bedrift 2017 er preget av en kultur med sterkt fokus på kvalitet, service og kundetilfredshet.

Bedriften har med basis i vilje til omstilling, nyskaping og innovasjon, sammen med en kompetent og solid arbeidsstokk, vokst fram til en av de ledende innen sin bransje, og har en sterk og solid profil både lokalt og nasjonalt.

Bedriften har gjennom sin framsynthet og sine satsinger vært en viktig premissleverandør for utviklinga i Hemne. Særlig med tanke på sentrumsutvikling over lang tid på Kyrksæterøra.

Bedriften har fra sin spede start utviklet seg til en sunn og fremgangsrik bedrift, og gjennom mer enn 100 år vært en god og trygg arbeidsplass for en stadig økende arbeidsstokk.

 

Produksjonssjef Jorulv Mosand og innkjøpsansvarlig Helen Romundset ved Lian tok i mot prisen på vegne av bedriften, og takket for tilliten.

– Vi har hatt en rivende utvikling de siste fire, fem årene, og sammen med vår nye eier, Dovista, har vi fått gjort mye bra. Hadde bedriften hatt tilholdssted et annet sted enn i Hemne så hadde kanskje resultatet ikke blitt like bra, for i Hemne har vi en stabil og god arbeidsstokk på over 100 ansatte. Nå investerer vi både i moderne maskinelt utstyr og i folk og har virkelig tro på framtiden, sa Mosand under prisutdelingen.

 

Fakta om Lian

Lian har i over 100 år produsert vinduer og vindusdører av tre, og er en av de større vindusprodusentene i Norge. Lian selger produkter over hele landet og til utlandet.

Å bygge «stein på stein» har vært en ledetråd siden John Lian startet trevarefabrikken i 1913.

I 2016 hadde bedriften en omsetning på nærmere 160 millioner kroner, og et årsresultat på rundt 16 millioner kroner.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments