Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Møt ordfører’n på meieritrappa
Hver fredag mellom 09 og 12 kan du møte ordføreren på meieriet i «mulighetsrommet». Her sammen med Jan Zetlitz Lien og kommuneplanlegger Malin Sæther.

Hver fredag mellom 09 og 12 kan du møte ordføreren på meieriet i «mulighetsrommet». Her sammen med Jan Zetlitz Lien og kommuneplanlegger Malin Sæther.

Møt ordfører’n på meieritrappa

HEMNE: Meieritrappa har vært og er et begrep i Hemne. Den har vært et sosialt møtested gjennom tiår. Nå kan du møte ordføreren her hver fredag. Ikke nødvendigvis på trappa.

 

Hver fredag mellom klokka 09 og 12 kan du møte ordfører Odd Jarle Svanem i meieriet. Nærmere bestemt i lokalet ut mot Ørakrysset hvor det tidligere var restaurant.

Hemne kommune leier lokalet som en del av et forprosjekt for sentrumsutvikling, og planen er at det skal være aktivitet i regi folket i lokalene.

– Når en jobber med planarbeid over lang tid, så må en eksperimentere litt. Sentrumsprosjektet er nok komplekst for de som ser det utenfra. Når det gjelder meieriet og lokalene her ble de valgt på grunn av beliggenhet og at det er synlig. Og nå skal vi eksperimentere litt og finne metoder for å få gode resultater. Med minst mulig kommunal regi, mener kommuneplanlegger Malin Sæther.

 

Lokalene skal være et «mulighetsrom», og Hemne kommune samarbeider med Siri Gjære og Ann-Cathrin Hertling i Wild at art og skal engasjere seg i folk, kreativitet og muligheter for rommet.

 

Det at du kan slå av en prat med ordføreren her hver fredag er en del av dette.

– Mitt mål er å bli mer tilgjengelig for innbyggerne, og det er nok enklere for folk å stikke innom her å slå av en prat enn det er å dukke opp på kontoret mitt. Da må de gjerne ha et ærend. Så det var bakgrunnen til at jeg sa ja til å være her hver fredag, sier Odd Jarle Svanem, som poengterer at enkelte fredager kan det være varaordfører eller en annen politiker som er på plass i hans fravær.

 

Jan Zetlitz Lien var først ut til å stikke innom å slå av en prat.

– Jeg bruker å ta en tur ned til båthavna, og i dag så jeg tilfeldigvis at det var åpent her så jeg stakk innom. Jeg er jo også engasjert i meierigården da jeg sitter i styret så det var kanskje litt naturlig for min del. Dessuten synes jeg det er fint at alle på denne måten kan ha et eierskap i sentrumsutviklingen, mener Lien.

 

For planen er at det skal skje ting i og rundt lokalet i meieribygget. Men det er opp til hver enkelt hva dette er.

– Vi skal få andre til å tenke over hva vi kan bruke lokalet til – vi kaster rett og slett ballen ut til folket. Kanskje kan det være lefsebakekurs her. Kanskje kan skoleklasser ha verksted. Det er rett og slett ikke lagt noen føringer for hva lokalene kan brukes til gjennom dette året – vi overlater til hemnværingene å komme med gode forslag og å bruke lokalet. Som sagt er det et mulighetsrom, smiler Malin Sæther.

 

I midten av februar, nærmere bestemt i uke 7, skal det også foregå uteaktiviteter her i regi Wild at art.

– Vi har ikke helt oversikt over hva som skal skje i løpet av denne uka, men det er snakk om et prosjekt som gir rom for at flere kan delta. Aktiviteter i samarbeid med folket rett og slett. Det er Wild at art som har regien på dette, så vi har per i dag ikke helt oversikt over hva de tenker å gjøre. Men spennende blir det, mener Malin Sæther.

 

Budskapet er i alle fall at hemnværingene nå inviteres til meieriet og «mulighetsrommet». Om du så vil slå av en prat med ordføreren, samle noen til kortspill eller komme med ideer til hva som kan skje av aktiviteter som er tilgjengelig for alle.

– Nå kaster vi ut ballen og håper hemnværingene tar den og kommer med gode ideer, sier Malin Sæther.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments