Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – Nå blir det enda verre
- Nå blir det enda farligere å være myk trafikant på fylkesvei 680, mener Marlene Lund Hageskal, og sikter til at det nå bygges autovern på deler av strekningen.

- Nå blir det enda farligere å være myk trafikant på fylkesvei 680, mener Marlene Lund Hageskal, og sikter til at det nå bygges autovern på deler av strekningen.

– Nå blir det enda verre

HEMNE: Det sier Marlene Lund Hageskal om trafikkforholdene for myke trafikanter på fylkesvei 680 langs Rovatnet.

 

I lengre tid har hun og flere av beboerne i området jobbet for å bedre trafikkforholdene for myke trafikanter langs fylkesvei 680 ved Rovatnet.

– I stedet opplever vi nå at det er de kjørende som blir tilgodesett i form av at det monteres autovern. Slik trafikksituasjonen er vil dette forverre forholdene for oss som går og sykler – nå har vi ikke lenger mulighet til å hoppe ut av veibanen når det oppstår en farlig situasjon, mener Marlene hoderistende.

Søvesten skrev en artikkel om trafikksikkerhetstiltak på strekningen i oktober i fjor. Margrethe Witsø, som også bor i området, frontet den gang en prosess med gang- og sykkelvei på strekningen.

Både hun og Marlene erfarer at det er en strekning med mye trafikk og hvor det kjøres langt over tillatt hastighet. I området er det også omlag 15 barn i skolepliktig alder.

 

Flere av naboene har støttet kravet om gang- og sykkelvei, og det har også vært igangsatt en underskriftskampanje.

– Det var derfor vi med forskrekkelse oppdaget at det nå kommer autovern. Slik vi ser det er det kun sikkerheten til bilistene som nå ivaretas – til tross for at vi flere ganger har påpekt hvordan forholdene er. Når autovern nå kommer på plass blir det et enda større behov for tiltak med tanke på myke trafikanter, mener Marlene, og nevner at det også er flere andre steder i Hemne som sårt trenger gang- og sykkelvei.

 

– Vi tenker ikke bare på oss selv, men på hele Hemne. Hemne skal bli Trafikksikker kommune og det utløser økonomisk støtte til trafikksikkerhetstiltak. Og det er sårt tiltrengt mange steder i bygda, mener Marlene.

 

Det ble gitt støtte til en busslomme i området slik at det skulle bli tryggere for barna i skolepliktig alder å gå til og fra bussen.

– Busslomma er imidlertid for liten så bussen stanser ikke der fordi ungene da må slippes av rett ut i veien.  Så bussen stanser andre steder og når veien må krysses er ungene utsatt. Når det nå kommer autovern flere steder på strekningen blir veien enda smalere – spesielt på vinters tid. Her må noe gjøres, mener Marlene.

Journalisten tar en gåtur sammen med Marlene langs strekningen og får selv oppleve å nesten bli sneiet av en bil.

– Der ser du. Sånt opplever vi ofte. Når det kommer møtende bil er det for trangt, og vi som er myke trafikanter må rett som det er hoppe ut i veigrøfta. Den muligheten har vi ikke nå som autovernet kommer opp. Jeg skjønner at det antagelig er regler for autovern som er gjeldende her, men det burde vært stanset, mener Marlene.

 

SAKEN FØLGES OPP I NESTE PAPIRUTGAVE

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments