Hjem   >   Næringsliv   >   Nå kan du skanne varen selv
Butikksjef ved Coop Extra Kyrksæterøra, Eva Anita Solberg, tror kundene vil sette pris på selvbetjeningsterminalene.
– Hvis du skal småhandle slipper du å stå i kø bak noen med full handlevogn, smiler Solberg som gleder seg til nyåpning.

Butikksjef ved Coop Extra Kyrksæterøra, Eva Anita Solberg, tror kundene vil sette pris på selvbetjeningsterminalene. – Hvis du skal småhandle slipper du å stå i kø bak noen med full handlevogn, smiler Solberg som gleder seg til nyåpning.

Nå kan du skanne varen selv

HEMNE: Coop Extra ved Falksenteret er første butikk i Hemne som nå tilbyr selvbetjeningsterminaler.

 

 

Forrige mandag startet arbeidet med å oppgradere Coop Extra sin butikk ved Falksenteret, og til tross for noen kaotiske dager har kundene stort sett tatt «rotet» som har oppstått i forbindelse med endringene med et smil.

– Det har vært lite sure miner blant kundene – vi har heller fått gode tilbakemeldinger på at det vi gjør er positivt, sier butikksjef Eva Anita Solberg.

 

I dag, torsdag, åpner butikken i ny og endret utgave. Den største endringen er nok at kunden nå kan skanne varen sin selv i en av de tre selvbetjeningsterminalene.

– Alle nye Extra-butikker har denne muligheten, og vi oppgraderer nå stadig flere butikker. Vår erfaring er at kundene liker det. Det viser blant annet erfaringer fra butikken på Fannrem som har dette tilbudet. Spesielt er det positivt når du småhandler eller skal kjøpe noe kjapt i lunsjen. Du slipper å stå i kø, sier driftssjef i Coop Orkla Møre, Vidar Schei, som var på plass i butikken på Kyrksæterøra denne uka.

– Nytt brødtorg er blant annet en av endringene du vil oppleve fra og med i dag, sier butikksjef Eva Anita Solberg og driftssjef i Coop Orkla Møre, Vidar Schei.

– Nytt brødtorg er blant annet en av endringene du vil oppleve fra og med i dag, sier butikksjef Eva Anita Solberg og driftssjef i Coop Orkla Møre, Vidar Schei.

For å kontrollere at kundene ikke «jukser» tas det stikkprøver. Når det gjelder varer som har 18-årsgrense fungerer det sånn at det sendes et signal til hovedkassen når disse varene skannes. Slik kan det sjekkes om den som handler er gammel nok ved å sjekke legitimasjon.

– Alt av systemer kan misbrukes, men vi tror at de aller fleste er ærlige, mener Solberg som gleder seg til nyåpning.

 

I tillegg til muligheten som selvbetjening når du skal betale så er det også gjort endringer på profilering og plassering av varer i butikken.

– Vi får blant annet et nytt brødtorg, og en større frukt- og grøntavdeling. I tillegg blir varegruppene mer synlige ved hjelp av store skilt slik at du slipper å gå å lete like mye som før, sier Solberg.

 

Coop Extra-butikken i Hemne har opplevd økning i omsetning i flere år.

– Vi hadde også en økning i 2017 så vi opplever en bra vekst, sier driftssjef Vidar Schei.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments