Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Nå skal ordføreren vigsle brudepar
Fra 1. januar har kommunen ansvar for borgerlige vielser. Illustrasjonsfoto.

Fra 1. januar har kommunen ansvar for borgerlige vielser. Illustrasjonsfoto.

Nå skal ordføreren vigsle brudepar

HEMNE: Fra 1. januar overtar kommunene ansvar for borgerlige vigsler. Ordningen med kommunale vigsler skal være gratis dersom en av brudeparet er hjemmehørende i kommunen.

 

I Hemne kommune er det vurdert tilstrekkelig at ordfører og varaordfører innehar oppgaven som vigslere, og det er utarbeidet forslag til reglement for vielser i kommunen.

Ønsker du å gifte deg borgerlig i Hemne så kan det skje siste fredag i hver måned fra klokka 11 til 14, og stedet er tidligere Captains Cabin ved Hotell Koselig. Både KulØr’n, stua i Wesselgården og frivilligsentralen har vært vurdert, men Hemne kommune har altså landet på rom ved Hotell Koselig hvor kommunen betaler en leie på 1000 kroner per dag.

I Hemne er det ordfører Odd Jarle Svanem som er vigsler

I Hemne er det ordfører Odd Jarle Svanem som er vigsler

En vigselsseremoni vil ha en varighet på om lag 15 minutter. Innenfor denne tidsrammen vil også eventuelle innslag brudeparet ønsker inkluderes. Fellestjenester vil være kontaktpunkt for par som ønsker å benytte seg av tilbudet.

 

Ordningen er gratis hvis en av brudeparet er hjemmehørende i kommunen, eller for personer som ikke er bosatt i Norge men som fyller vilkårene for å inngå ekteskap i landet. For alle andre gjelder en pris på 1.500 kroner som skal dekke leie av rom og utstyr, veiledning og utskriving av dokument samt bruk av kommunale ressurser.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments