Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Nye Ung MOTivatører skolert
Påtroppende og avtroppende MOTivatører i niende og tiende trinn ved Sodin skole.

Påtroppende og avtroppende MOTivatører i niende og tiende trinn ved Sodin skole.

Nye Ung MOTivatører skolert

Den årlige ung MOTivatør-skoleringen er avviklet, og neste års MOTivatører er dermed utvalgt, opplært og klare til dyst.

 

 

Å bli MOTivatør er ikke som å melde seg inn i en bokklubb, skal vi tro Charlie Stuart, som sammen med Charlotte Vitsø er MOT-coach ved Sodin skole.

– De må gjennom en skikkelig prosess der de i søknaden begrunner hvorfor akkurat han eller hun skal få jobben, etterfulgt av intervju, sier Stuart.

Av de rundt 60 elevene på niende trinn var det 20 kandidater til stillingen. Noen søkte selv, og andre nominerte elever de mente ville passe til jobben.

– Jeg og Charlotte hadde da en dialog med rektor og kontaktlærerne i niende, hvor vi til slutt endte opp med tolv søkere som ble kalt inn til intervju, sier Charlie.

Seks av disse kom gjennom nåløyet, og gikk på mandag gjennom ung MOTivatør-skolering på Bakksetra.

 

Deler erfaringer

De nåværende MOTivatørene, som til sommeren er ferdig med tiårig skolegang, har sittet med vervet i ett år, og ble med til setra for å gi de påtroppende MOTivatørene et bedre utgangspunkt.

– Det er ikke alle MOT-skolene som tar med tiendeklassingene på skoleringen, men vi tror niendeklassingene har godt av noen tips, og at de blir litt tryggere av det, sier Stuart.

Siste mandag i mai dro derfor seks påtroppende og seks avtroppende MOTivatører på overnattingstur til Bakksetra på Aure. Ungdommene holdt bankett, og jobbet med gruppeoppgaver basert på forskjellige situasjoner som kan oppstå i skolehverdagen eller ute i lokalmiljøet. Ungdomsskoleelevene lærte rett og slett hverandre å kjenne i litt andre omgivelser enn de er vant til.

Lærer Charlie skrøt av de selvstendige ungdommene etter turen.

– Det er godt at jeg og Charlotte slipper å tenke på matlaging og vasking; tiende-elevene hadde full kontroll på den delen, i tillegg til at de hadde ansvar for underholdning under oppholdet, sier han.

Under skoleringen på Bakksetra holdt tiende trinn bankett for niendeklassingene. Foto: Charles Stuart

Under skoleringen på Bakksetra holdt tiende trinn bankett for niendeklassingene. Foto: Charles Stuart

Godt med «telefonfri»

Bakksetra var et perfekt sted å holde skoleringen, og ga mange muligheter for uteaktivitet, ifølge Stuart.

– Det er ikke TV der, og vi tok inn mobiltelefonene ved enkelte anledninger. Noen av ungdommene sa til og med at det var godt å «få fri» fra telefonen. Det var gøy å høre, sier han.

Turen var lagt til uka før muntligeksamen, noe lærerne tror elevene har godt av.

– Jeg tror det var godt for elevene å få en slik tur hvor de kunne slappe litt av før muntligeksamen, sier Charlie.

 

Personlig utvikling

– Tiendeklassingene har vært ung MOTivatører i ett år nå. Ser du noen forandring i dem?

– Ja, de var jo nervøse første gang de skal holde MOT-besøk i syvendeklassene, men nå er de så blitt så vant til å prate foran folk at det merkes ikke på dem lenger, sier Stuart.

En del av det å være ung MOTivatør er nemlig å fortelle om MOT-arbeidet foran andre klasser, og i det hele tatt å gjøre MOT mer synlig i skolehverdagen.

– En del kampanjer kommer fra MOT sentralt, men i tillegg planlegger elevene aktiviteter selv, for å skape et bedre oppvekstmiljø i kommunen, sier Charlie.

 

Viktig å ta det med ro

Selv om ungdommene er ivrige på å bidra, er Charlie påpasselig med å be dem roe ned noen ganger, spesielt nå i eksamenstiden.

– Tiende klasse er jo en veldig travel tid, så jeg prøver å si at de ikke må jobbe seg i hjel. Det er viktig å ta det med ro noen ganger, avslutter Charlie.

 

Av Jørund Moltubakk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments