Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Økte barnehageplasser gir oppbemanning
Krav om større pedagogtetthet utløser behov for økte stillinger i barnehagene.

Krav om større pedagogtetthet utløser behov for økte stillinger i barnehagene.

Økte barnehageplasser gir oppbemanning

HEMNE: Barnehageåret 2018/2019 gir Hemne kommune utfordringer i forhold til kapasitet og personalressurser. Blant annet forskriftsendringer er årsaken.

 

 

Tidligere i år vedtok kommunestyret å etablere ny avdeling ved Grøtnes barnehage for å sikre barn med rett til barnehageplass et fullverdig tilbud. Opptaket for barnehageåret 2018/2019 har også medført utvidelse ved Bakkely barnehage.

 

Fra 1.august tre endringen i «Forskrift om pedagogisk bemanning og dispensasjon i barnehager» også i kraft. Denne medfører krav om større pedagogtetthet, noe som igjen utløser økt assistentbehov.

 

Bakkely barnehage øker med fire hele plasser og får samlet 51 plasser fra neste barnehageår. Vinje barnehage opprettholder sine 37 plasser. For å imøtekomme sentrale lover må bemanningen økes begge steder. Ved Bakkely barnehage må det opprettes 40 prosent stilling som barnehagelærer og 130 prosent stilling som assistent. Ved Vinje er det behov for 100 prosent stilling som assistent. Dette gjelder fram til 1.juli 2019. Merforbruket utgjør 530.500 kroner for 2018, og 693.000 kroner i 2019.

 

For barnehageåret 2019/2020 er det imidlertid påregnet reduksjon igjen i behovet for antall plasser. Da vil 2016-årskullet blir 3 år, og gjennom det frigjøre mange plasser.

– Som eksempel vil Vinje barnehage med det vi kjenner til i dag redusere behovet fra 37 til 25 plasser, skriver assisterende rådmann Svein Johnny Forren i saksframlegget.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments