Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Russen tar krafttak
Russen ved Hemne Videregående skole er klare for å ta et krafttak, og håper på rekordinnsamling.

Russen ved Hemne Videregående skole er klare for å ta et krafttak, og håper på rekordinnsamling.

Russen tar krafttak

HEMNE: Russen ved Hemne Videregående skole tar bøssene fatt for kreftsaken 13. mars.

– Vi håper å slå rekorden vår på 49.000, sier Alvilde Ulfsnes.

 

 

Hvert år får nær 33.000 kreft i Norge. Avansert kreftbehandling redder og forlenger livet til flere enn noen gang tidligere, men behandlingen medfører risiko for å utvikle senskader.

 

– Senskader er ofte smertefullt og hemmende, og mange får problemer med å innfri både egne og andres forventninger, enten de er fra familie, venner og ikke minst, arbeidsgivere, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

 

I årets Krafttak mot kreft-aksjon samles det inn penger til forskning for at færre skal få senskader, og at flere skal få et godt liv etter kreftsykdommen.

Tirsdag 13.mars skal russen ved Hemne Videregående bidra til aksjonen, og de rundt 70 elevene er klare med bøssene.

– Dette er en kjempeviktig sak, og vi har mål om å samle inn mest mulig og forhåpentligvis slå vår gamle rekord på 49.000 kroner. Derfor sikter vi oss inn litt mer på næringslivet i Hemne i år enn tidligere, og håper de ser viktigheten av å bidra, forklarer Hemnerussen.

 

– På Hitra er aksjonen stor – der er det nærmest konkurranse mellom bedriftene om å bidra mest mulig. Det går an å håpe at næringslivet i Hemne også får opp øynene for saken, og trår til litt ekstra, mener Alvilde, og legger til at næringslivet i Hemne vil få informasjon om den forestående aksjonen samt besøk fra russen i forkant.

 

Foruten å bidra når bøssebærerne kommer så kan en også bidra ved å besøke kreftforeningens nettside. Der har russen ved Hemne Videregående en egen digital innsamlingsaksjon. Du kan også bruke Vipps nummer 461037.

 

Krafttak mot kreft 2018

  • Hvert år får flere enn 32 800 nordmenn kreft. I Trøndelag rammes 2684 (1791 sør, 893 nord) av denne sykdommen årlig (gjennomsnittlig mellom 2012-1016). Det vil med andre ord si at hver dag får 90 personer en kreftdiagnose i Norge.
  • Mer enn en kvart million nordmenn lever med eller etter kreft.
  • Minst 1 av 3 lever med senskader av varierende grad. Senskader er helseproblemer som varer i mer enn ett år etter avsluttet behandling, eller som opptrer ett år eller mer etter avsluttet behandling.
  • Krafttak mot kreft er Kreftforeningens faste årlige bøsseaksjon
  • I årets aksjon samles det inn penger til forskning for at færre skal få senskader og at flere skal få et godt liv etter kreftsykdommen.
  • Nær 25 000 bøssebærere vil besøke norske hjem i aksjonsukene
  • I Trøndelag vil 3740 bøssebærere fra 33 videregående skoler være i aksjon.

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments