Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Sa nei til nominasjon
Ståle Vaag stiller ikke som Heim Arbeiderpartis ordførerkandidat i 2019. Han har også sagt nei til å stå på nominasjonslisten.

Ståle Vaag stiller ikke som Heim Arbeiderpartis ordførerkandidat i 2019. Han har også sagt nei til å stå på nominasjonslisten.

Sa nei til nominasjon

HEMNE: Ståle Vaag stiller ikke som Heim Arbeiderpartis ordførerkandidat i 2019. Han har også sagt nei til å stå på valglisten.

 

Ståle Vaag har etter lengre betenkningstid nå svart nominasjonskomiteen med et nei både når det gjelder å stille som ordførerkandidat og å stå på nominasjonslisten til Heim Arbeiderparti.

 

– Det er flere grunner til det. Hovedgrunnen er nok at jeg syns 16 år på rad i formannskap og kommunestyre er lenge nok i lokalpolitikken. Jeg kom inn i Hemne Arbeiderparti sitt styre i 1999, og inn i formannskap og kommunestyre i 2003. Det vil si at jeg har brukt både 30-årene og 40-årene mine på lokalpolitikk. Skulle jeg blitt valgt inn i min femte periode, så hadde jeg trengt en indre motivasjon og lyst som dessverre ikke er sterk nok til å kunne gjøre en god nok jobb som folkevalgt for Arbeiderpartiet i nye Heim kommune, sier Vaag.

 

Han ønsker å bruke 50-årene sine til noe annet.

– Jeg føler vel ikke at jeg er ferdig med politikk, og samfunnsengasjementet mitt er fortsatt meget sterkt, men jeg tar nå en pause fra å være aktiv lokalpolitiker. Det er kanskje på tide å avsette litt mere tid på seg selv nå og ha noen færre baller i luften. Men så må jeg jo si at lokalpolitikk er noe av det mest spennende som finnes innenfor politikkens virkeområde fordi man kommer så nært innpå resultatene av de vedtak og avgjørelser som fattes. Du møter og må stå til rette for dine og partiets prioriteringer daglig, og det er jo fantastisk spennende og givende, så jeg er nok ikke helt ferdig som engasjert lokalpolitiker nei. Men nå blir det på et annet nivå, mener den tidligere hemneordføreren.

 

 

– Var valget i 2015 en medvirkende årsak til at du nå velger å si nei til nominering og ordførerkandidaturet?

– Det å tape et ordførerverv når man får 44 prosent av stemmene totalt i kommunen og 52 prosent av stemmene i den største valgkretsen sier vel det meste om skuffelsen man føler etter et slikt valgresultat som faktisk var blant de beste i landet for Arbeiderpartiet. Men slik er jo politikkens hverdag. Den kan være både rå og brutal til tider og det synes jeg den var til gangs høsten 2015. Nå er ikke jeg typen som graver meg ned og depper. Man må evne å børste av seg slike skuffelser raskest mulig og se fremover og på nye muligheter som livet byr på. Det kommer alltid en ny dag med nye muligheter som det så fint heter. At jeg rett før valget i 2015 ble kåret til landets tiende mest populære ordfører, gjorde at jeg i alle fall følte at jeg hadde utrettet noe som var satt pris på av kommunens innbyggere i de åtte årene jeg satt som ordfører. Når man i tillegg fikk prisen som årets hemnværing den samme høsten, så ble det et utrolig godt plaster på såret.

Den er jeg evig takknemlig for, stolt for og veldig ydmyk for at jeg fikk, sier Ståle Vaag.

 

 

– Vi ser vel ikke slutten på en politisk karriere?

– Jeg er overhode ikke ferdig med politikk og samfunnsengasjementet mitt er fortsatt veldig sterkt. Det er bare noe som bor i meg. Sånn har det alltid vært. Jeg må vel være ærlig å si at det hadde vært fristende å få prøvd seg litt både på fylket og på storting hvis jeg hadde fått mulighet til det, men de mulige alternativene er det jo fylkespartiet som avgjør. Kommer det en henvendelse vil jeg nok måtte vurdere det meget seriøst. Når det er sagt så må jeg også få lov til å si at jeg trives veldig godt i min nye rolle som HR-sjef i hjørnesteinsbedriften Wacker Chemicals Norway AS.

Det er fantastisk spennende å få lov til å bruke kompetansen sin mot å være med på å utvikle og utdanne neste generasjon smeltverksarbeidere med all den kompetanse og rekruttering som trengs i en slik virksomhet, slik at vi kan trygge hjørnesteinsbedriften nummer en i Hemne, sier Vaag.

 

 Som ikke har problemer med å fylle timene sine, da han har følgende verv i skrivende stund:

Formannskap og kommunestyre i Hemne.

Opposisjonsleder og gruppeleder for Hemne Ap.

Medlem av fellesnemda for nye Heim kommune.

Styremedlem i Heim Ap.

Styremedlem i Hemne Arbeiderlag.

Styreleder i KS Sør Trøndelag.

Hovedstyremedlem i KS sentralt.

Medlem av Europarådet i Strasbourg.

Medlem av Monitoring Commitee (kontrollutvalget) i Europarådet.

Nestleder av den norske delegasjonen til Europarådet.

Styremedlem i Trøndelag idrettskrets.

Medlem av Arbeiderpartiets programkomite for fylkespartiet.

 

Av May S. Bjørkaas 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments