Hjem   >   Næringsliv   >   Sentrumsaktører på flyttefot
Enhetsleder Magne Jøran Belsvik, og resten av de ansatte ved TLM i Hemne kommune flytter til nye lokaler hos Hemne Kraftlag medio desember. Her sammen med Per Arne Kaarstad.

Enhetsleder Magne Jøran Belsvik, og resten av de ansatte ved TLM i Hemne kommune flytter til nye lokaler hos Hemne Kraftlag medio desember. Her sammen med Per Arne Kaarstad.

Sentrumsaktører på flyttefot

HEMNE: Noen har allerede flyttet, mens andre er straks klare til flytting. Det gjelder blant annet TLM Hemne kommune.

 

Teknisk, landbruk og miljø ved Hemne kommune har hatt «midlertidig» tilholdssted i Lidalsbygget siden 1976. Medio desember pakker de flyttelasset og drar lenger ned i sentrum – til nye lokaler i administrasjonsbygget hos Hemne Kraftlag.

– Vår leieavtale i Lidalsbygget skulle fornyes og vi hadde da en dialog med Hemne Kraftlag. Vi ønsket oss universell utforming og sonderte litt med hensyn til andre lokaler. Da dukket muligheten for å leie lokaler i første etasje i administrasjonsbygget hos Hemne Kraftlag opp. Vi trenger ikke like mye plass lenger til blant annet arkiv, så plassbehovet er mindre enn før. Og leieprisen for de nye lokalene ligger på noenlunde samme nivå som i dag. Det er snakk om 50.000 kroner mer i året, men i og med at vi har hatt vedlikeholdsansvar innvendig i Lidalsbygget, og det nå sårt trenger oppussing, så er det ikke snakk om store forskjellen prismessig på kort sikt, mener enhetsleder Magne Jøran Belsvik i Hemne kommune.

Når TLM Hemne kommune flytter blir 1.etasje i Lidalsbygget stående ledig. Blant andre Hemne Næringsforum vil få nytt tilholdssted i 2.etasje i bygget.

Når TLM Hemne kommune flytter blir 1.etasje i Lidalsbygget stående ledig. Blant andre Hemne Næringsforum vil få nytt tilholdssted i 2.etasje i bygget.

Men det er ikke bare TLM som flytter. Flere aktører har flyttet og vil i nær framtid flytte rundt omkring i sentrum. Det gjelder da først og fremst aktører som i dag holder hus i bygningene som eies av Hemne Kraftlag Eiendom.

Eiendomsselskapet eier i dag administrasjonsbygg Hemne Kraftlag, HOB-bygget, NAV-bygget, bygget hvor Hemne Frivilligsentral holder til, Lidalsbygget samt en utleiebolig i Hasselveien.

 

I Hemne Kraftlags administrasjonsbygg har Hemne Kraftlag, AspNor, HemneNett, Waade Information Systems og næringshagen samt en del andre små aktører holdt hus.

AspNor flytter nå internt i ledige lokaler i administrasjonsbygget for å gi plass til Hemne kommune TLM.

Waade Information Systems har allerede flyttet ut og tilbake til tidligere lokaler i Øyangården.

– Vi var i Øyangården i starten, men da det kom planer om lokalisering av næringshage lokalisert hos Hemne Kraftlag flyttet vi dit for å teste hvordan det var å være deler av næringshagen. På den tiden var jeg også leder i næringshagen. Næringshagen ble nedlagt i vår, og da hadde vi på en måte ikke lenger noen tilknytning selv om vi har trivdes i lokalene. Behovet har også endre seg. Derfor besluttet vi å flytte tilbake til Øyangården 1. november. Vi har fortsatt våre norske servere i lokalene til Hemne Kraftlag på grunn av blant annet sikker strømforsyning, men kontorene er flyttet, forklarer Svein Waade.

Waade Information Systems har flyttet tilbake til gamle tomter øverst i Øragata – i Øyanbygget.

Waade Information Systems har flyttet tilbake til gamle tomter øverst i Øragata – i Øyanbygget.

Daglig leder i HK Eiendom forklarer at det har vært mange spørsmål omkring flyttinger til og fra de forskjellige næringsbyggene selskapet eier.

– Vi synes det er greit å ta en oppklaringsrunde på hvorfor det er sånn. Da HK Elektro ble avviklet hadde vi plutselig ledige lokaler, og vi kom i dialog med Hemne kommune om nye lokaler for TLM. SÅ har vel ballen bare rullet, og flere omrokkering er og blir gjort, forklarer Kaarstad.

 

Helt konkret skjer disse endringene og flyttingene:

Waade Information System har flyttet til Øyangården

AsPNor flytter internt i administrasjonsbygget til Hemne Kraftlag

TLM Hemne kommune flytter inn i 1.etasje i administrasjonsbygget til Hemne Kraftlag

Tillitsvalgte i Hemne Kraftlag får nye kontorer i kjeller i administrasjnsbygget til Hemne Kraftlag

Hemne Næringsforum og en del andre aktører flytter inn i 2.etasje i Lidalsbygget. Her har Landbrukstjenestene og Allskog allerede kontor.

 

Det foreligger per i dag ingen planer for 1.etasje i Lidalsbygget som blir stående tomt når Hemne kommune flytter.

 

Hemne Kraftlag er en stor eier i sentrum av Kyrksæterøra.

– HK Eiendom har vel ikke bevisst vært ute etter å kjøpe opp eiendommer i sentrum, men som en stor samfunnsaktør er vi også opptatt av aktivitet i sentrum. Så når vi har fått henvendelser om kjøp av eiendommer så har vi selvfølgelig vurdert det og også kjøpt, sier Per Arne Kaarstad.

 

– Foreligger det planer om å eie enda flere eiendommer i sentrum?

– Vi har jo hele tiden planer om å utvikle selskapet – vi er jo en kommersiell aktør, men det foreligger ingen konkrete planer per i dag, sier konsernleder i Hemne Kraftlag, Fartein Kjørsvik.

 

Alle flytteprosesser skal ifølge Per Arne Kaarstad være ferdige til nyttår.

– I Lidalsbygget må nok enkelte belage seg på midlertidige løsninger en liten stund, da vi er nødt til å oppgradere lokalene noe. Men stort sett skal alt være klart innen årsskiftet, sier Kaarstad.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments