Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Setter fokus på E39 Betna – Stormyra
Gulstripestrikkeaksjonen er bekymret for at E39 Betna – Stormyra skal bli utsatt, og har nå send en henvendelse til samtlige listekandidater i de to fylkene. Arkivfoto

Gulstripestrikkeaksjonen er bekymret for at E39 Betna – Stormyra skal bli utsatt, og har nå send en henvendelse til samtlige listekandidater i de to fylkene. Arkivfoto

Setter fokus på E39 Betna – Stormyra

HEMNE: Gulstripestrikkeaksjon setter igjen fokus på E39 Betna – Stormyra idet Stortinget ennå ikke har bevilget penger til prosjektet på budsjettet for 2018.

 

Etter at det ble slått opp i media den siste uken at E39 Møreaksen «kan ryke» er flere bekymret for at det skal bli en utsettelse på oppstart av blant annet E39 Betna – Stormyra.

 

Deriblant Gulstripestrikkeaksjonen.

Nå har de sendt brev til samtlige listekandidater i Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal der de ber om et svar på hvordan de vil prioritere oppstart av prosjektet framover.

 

– I Hemne og Halsa kommuner har Gulstripestrikkeaksjonen for oppstart E39 Betna – Stormyra ført til et stort og folkelig engasjement. Vi har vært i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, og hatt med oss sentrale politikere på busstur fra Liabø i Halsa til Vinjeøra i Hemne. Aksjonen har hatt en formidabel oppslutning, og er lagt merke til over hele landet. Tretten ordfører fra begge fylkene har skrevet under et opprop om oppstart, påpeker Helga Hjorthol, Tora Vaagan Hoset og Solvår Skogen Sæterbø i aksjonsgruppen.

 

E39 Betna – Stormyra er et gryteklart prosjekt, og begge fylker har forskuttert til sammen 50 millioner kroner samt at all regulering er ferdig.

– Vi vet at prosjektet ligger godt framme i Nasjonal Transportplan. Men Stortinget har ennå ikke bevilget de midlene som skal til for at prosjektet kan igangsettes, sier aksjonsgruppen og ber om svar fra listekandidatene på hvordan de vil prioritere prosjektet.

– Det er vanskelig for oss å forstå hvorfor ikke et prosjekt som dette blir påbegynt nå. Vi påpeker også at mye av gjennomført arbeid vil være fånyttes dersom prosjektet utsettes ytterligere. Flere reguleringsplaner vil i så fall måtte fornyes på grunn av alder. Det vil være sløsing med lokal og regional ressursbruk og engasjement. Det er også sløsing av den betydelige samfunnsverdien en slik vei vil medføre. Det regionale samarbeidet mellom Trøndelag og Møre og Romsdal er sterkt, og veksten i havbruk styrker kontakten nå. E39 er derfor svært viktig, mener de.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments