Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Skal gjenopplive meieritrappa
Mandag startet leirbålprosjektet i regi Wild at art ved meieriet. Det er Ann-Cathrin Hertling og Siri Gjære (foran) som står bak prosjektet som er en del av sentrumsprosjektet på Kyrksæterøra. Her sammen med blant andre ordfører, rådmann og kommuneplanlegger, samt representanter for Allvekst.

Mandag startet leirbålprosjektet i regi Wild at art ved meieriet. Det er Ann-Cathrin Hertling og Siri Gjære (foran) som står bak prosjektet som er en del av sentrumsprosjektet på Kyrksæterøra. Her sammen med blant andre ordfører, rådmann og kommuneplanlegger, samt representanter for Allvekst.

Skal gjenopplive meieritrappa

HEMNE: Mandag startet Wild at Art arbeidet med å etablere en leirbålplass ved meieriet.

– Vi vil etablere meieritrappa som en møteplass igjen, sier Ann-Catrin Hertling i Wild at Art.

 

 

Wild at art er initiert og drives av kunstneren Ann-Cathrin Hertling

 

Ann-Cathrin Hertling er en sjanger-frigjort kunstner, som skaper levende kunstprosjekter med fokus på handling. Sammen med Siri Gjære er hun denne uken i Hemne, og er engasjert av Hemne kommune i forbindelse med sentrumsprosjektet.

 

– Vi har i lengre tid «hengt» litt i Hemne og snakket med folk i forbindelse med sentrumsprosjektet. Vi har ikke foretatt skjematiske intervju, men vært mer opptatt av å ta en prat med folk med hensyn til møteplasser og fellesskap. En gjenganger når vi har snakket med folk er meieritrappa. Den har folk et forhold til tydeligvis. Så vi har også forelsket oss litt i historiene om meieritrappa som møtested, og vi ønsker å se om vi kan vekke den til livs igjen, smiler Hertling, som mandag var på plass for å sette i gang arbeidet med en leirbålplass ved meieriet.

– Vi skal skape et møtested som alle kan bruke. Her bygger vi en pallesofa og en bålplass med bålpanne og ved som er klar til bruk. Meningen er at alle som har lyst kan sette seg ned her, forklarer Hertling, som har fått sponset gratis paller og ved fra henholdsvis Bygger’n og Allvekst.

– Lokalt næringsliv er slik med og bidrar og det setter vi stor pris på, sier Hertling, og legger til at hvis noen ønsker å bidra med andre ting – enten til bålplassen eller til lokalene i meierigården, så er de hjertelig velkomne.

 

Kommuneplanlegger Malin Sæther mener bålplassen også kan bli en fin turdestinasjon for skole og barnehage.

– Vi har ikke så mange slike møteplasser, og en tur trenger nødvendigvis ikke å gå ut i marka, mener Sæther.

 

Men det er ikke bare bålplassen som har fokus denne uka. Onsdag planlegges det en Valentinesfest i lokalene, og lørdag skal bålplassen overrekkes og feires.

– Onsdag blir det en kjærlighetsfest her, og vi håper folk stikker innom. Det er sikkert mange som har møtt kjæresten sin på meieritrappa, og som kanskje kan komme tilbake på gamle tomter, smiler Hertling.

 

Lørdag klokken 15 innvies bålplassen og prosjektet overrekkes hemnværingene.

 

LES MER I VÅR PAPIRUTGAVE 15.FEBRUAR

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments