Hjem   >   Næringsliv   >   Snart er dette borte
Om cirka tre uker er bygningen som tidligere huset Auset Pensjonat og Hotell Jarlen jevnet med jorden. Arkivfoto.

Om cirka tre uker er bygningen som tidligere huset Auset Pensjonat og Hotell Jarlen jevnet med jorden. Arkivfoto.

Snart er dette borte

 

HEMNE: Kystbygg Hitra AS er nå i gang med å rive tidligere Auset Pensjonet/Hotell Jarlen. Om cirka tre uker skal bygningen være jevnet med jorden for å gi plass et nytt leilighetsprosjekt.

 

 

I januar 2017 ble alt innvendig i bygningen revet. Nå er Kystbygg Hitra AS på plass for å rive bygget som sist ble brukt av Jarlen Mottakssenter som asylmottak.

– Vi har fire ansatte på plass i Hemne og trolig vil bygget være revet i sin helhet om en tre ukers tid. Litt avhengig av hvor mye jobb det blir å fjerne eternittaket, sier daglig leder i Kystbygg Hitra AS, Erik Ranheim.

 

Bygningsmassen på Skeiet ble kjøpt av Kystbygg Hitra AS for 350.000 kroner etter tvangssalg i 2016.

Slik blir de nye leilighetene som nå skal settes opp.

Slik blir de nye leilighetene som nå skal settes opp. 

Leilighetene som nå skal bygges har en størrelse på 74 til 93 kvadratmeter, hvorav de to største vil ligge på enden mot Rovatnet. Totalt bebygd areal vil være 968 kvadratmeter over to etasjer.

– I tillegg kommer garasjer og boder, forklarer Ranheim, og legger til at det er solgt tilstrekkelig med leiligheter til at byggeprosjektet nå kan igangsettes. Totalt er det planlagt ti leiligheter, hvorav seks i første byggetrinn.

 

Bygget ble opprinnelig bygget av ekteparet Olaug og Leif Auset som etablerte Auset Pensjonat her. Stedet ble senere drevet under navnet Hotell Jarlen.

I 1998 overtok Jarlen Mottakssenter bygningen og det ble benyttet som asylmottak i flere år. Bygningen har nå stått tom i flere år.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments