Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Kultur   >   Søker ungdom og barn til roller
Sirilinn Fri setter nå opp stykket «En ny venn i døden» og søker barn og unge til rollene i stykket.

Sirilinn Fri setter nå opp stykket «En ny venn i døden» og søker barn og unge til rollene i stykket.

Søker ungdom og barn til roller

HEMNE: I 2016 gikk Sirilinn Fri til topps i en manuskonkurranse i regi Den Unge Scenen (DUS). Nå skal stykket settes opp på scenen i Hemne.

 

«En ny venn i døden» er skrevet egenhendig av Sirilinn Fri, og manuset sikret henne førsteplass i DUS konkurranse i 2016.

Stykket handler om en bortskjemt og rasistisk ung jente.

– Ei skikkelig bitch rett og slett – som behandler alle som dritt. Men plutselig en dag våkner hun i et helt annet land. Der møter hun Minaja. Minaja har mistet begge foreldrene sine og har ansvaret for sine søsken. Her opplever den norske jenta hvordan det er å leve i et krigsherjet land, og historien ender veldig sørgelig – hele familien hun blir kjent med dør. Hun tror det er en drøm, men når hun våkner igjen ser hun på nyhetene at akkurat det hun har opplevd virkelig har skjedd. Så de norske jenta endrer seg. Dessverre gjør ikke hennes venner og bloggfølgere det så hun får selv merke hvordan det er å bli uthengt, sier manusforfatteren.

 

Og nå skal stykket settes opp i Hemne Samfunnshus i slutten av april.

– Det er egentlig litt tilfeldig at stykket nå settes opp. Jeg og Marit Sandvik satt på Kafe Koselig en dag, og da ble det snakk om manuset. Hvorpå Marit sa at jeg burde sette opp stykket selv, smiler Sirilinn.

 

Og slik blir det. Men først må rollene besettes.

– Derfor skal jeg ha en audition ved fritidsklubben i KulØr’n 23. januar, og i hovedsak er jeg ute etter barn og unge opp mot cirka 20 år, forklarer Sirilinn, som denne gangen ikke skal stå på scenen selv.

– Jeg skal ha regien, og det er såpass mye jobb når du aldri har prøvd det før at jeg må konsentrere meg om dette. Men joda, litt rart å ikke stå på scenen selv –  vanligvis hadde jeg aldri sagt nei til det, ler manusforfatteren.

Sirilinn i en rolle i «Stillhet er også en lyd/RISK».

Sirilinn i en rolle i «Stillhet er også en lyd/RISK».

Marit Sandvik, som er leder i Hemne Teaterlag, skal bistå Sirilinn i produksjonen.

– Det vil også bli dratt veksler på teaterlaget, og Andreas Ven Langø har sagt han kan bistå hvis det trengs. Og jeg er glad og takknemlig over at jeg får hjelp – dette er helt nytt for meg, og det blir spennende å se resultatet, mener Sirilinn som antar at den ferdige oppsetningen vil ha en varighet på rundt en time.

– Og jeg kommer til å ha et helt annet sceneoppsett enn hva folk forventer. Noe helt nytt og annerledes. Mer vil jeg ikke røpe akkurat nå, ler Sirilinn.

 

For tiden er hun elev på tredjeåret ved Hemne Videregående skole. Men skuespillerplanene lever fortsatt, og det er skuespiller hun skal bli.

– Uten tvil. Planen er å søke på skoler i England, USA eller Sverige. Spesielt har jeg lyst til å gå ved Actors Studio i Stockholm, smiler 18-åringen.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments