Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Søppelfestival for åttende gang
I dag kan du delta på Fjørofestivalen på Vinjeøra og samtidig ta et tak for strandrydding.

I dag kan du delta på Fjørofestivalen på Vinjeøra og samtidig ta et tak for strandrydding.

Søppelfestival for åttende gang

HEMNE: Siden 2011 har Fjørofestivalen ryddet bukta på Vinjeøra fri for søppel. I dag skjer det igjen.

 

Heidi Schei, Astrid Stølen og Hanne Holmen hadde ideen i 2011. Siden den gang har Fjørofestivalen på Vinjeøra blitt arrangert årlig. Den store dugnaden for å rydde Vågen på Vinjeøra fri for søppel har blitt et sosialt arrangement som samler hele bygda.

– Vi må berømme alle som møter opp. Hele Vinjeøra stiller opp, og folk fra Kyrksæterøra deltar også. Fjørofestivalen handler ikke bare om å plukke søppel – det er minst like mye et sosialt arrangement, mener Heidi Schei som for åttende gang samler troppene i ettermiddag.

 

Det første året Fjørofestivalen ble arrangert var det litt av en jobb å få strandsonen tom for søppel.

– Det var voldsomt. Men fordi vi nå rydder hvert år er jobben litt enklere. Likevel er det mye søppel å finne – spesielt plast. Så i år velger vi å utvide ryddingen litt med rydding også mot elvemunningen. For folk er flinke til å møte opp og hjelpe til så da greier vi det, mener Heidi.

Heidi Schei, som sammen med Astrid Stølen og Hanne Holmen utgjør arrangementskomiteen, samler igjen troppene for å rydde søppel. Arkivfoto.

Heidi Schei, som sammen med Astrid Stølen og Hanne Holmen utgjør arrangementskomiteen, samler igjen troppene for å rydde søppel. Arkivfoto.

Tradisjonen tro stiller også baker Harald Lund opp når det er Fjørofestival.

– Da fyres det opp i bakeriet og den gamle ovnen slik at de som rydder kan kose seg med kanelsnurrer og pizza, forklarer Heidi, og legger til at det også kan bli musikalske innslag underveis.

 

Søppelsekker og hansker er klare for innsats. Det samme er container fra Hamos.

– Gjennom Sparebank 1 sin ryddeaksjon samt Hold Norge Rent har vi fått hansker og søppelsekker. Og via Hemne kommune stiller Hamos med container. Og den fyller vi hvert år, og i år er sikkert ikke noe unntak, sier Heidi Schei, som er klar for ryddedugnad.

 

Fjørofestivalen arrangeres i samarbeid med Vinje Fortidsminneforening.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments