Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Straks klar for innflytting
Rådmann Torger Aarvaag, enhetsleder TLM Magne Jøran Belsvik og prosjektleder i Hemne kommune, Olav Aa, er fornøyd med byggeprosessen og resultatet.

Rådmann Torger Aarvaag, enhetsleder TLM Magne Jøran Belsvik og prosjektleder i Hemne kommune, Olav Aa, er fornøyd med byggeprosessen og resultatet.

Straks klar for innflytting

HEMNE: Den nye F-fløya ved Sodin skole er så å si ferdig. Til høsten flyttes mellomtrinnet hit.

 

Prosjektleder i Hemne kommune, Olav Aa, rådmann Torger Aarvaag og enhetsleder TLM var på «sniktitt» ved den nye F-fløya ved Sodin skole tirsdag, og kan konstatere at prosjektet er i rute og straks ferdigstilt.

– Det har vært en støyfri utbygging, og samarbeidet med hovedentreprenør Ruta Entreprenør AS har vært bra. Det er et stort prosjekt, og for oss en ukjent entreprenør, men de få problemene vi har støtt på har vært løst kjapt og på en bra måte, mener Torger Aarvaag.

 

Den nye F-fløya inneholder seks store og luftige klasserom på rundt 50 kvadratmeter. Det er høyt under taket, og lydplater på veggene sørger for at støynivået blir lite. Samtlige klasserom har forskjellige farger på veggene. I tillegg inneholder fløya tre grupperom og to delingsrom samt garderober.

– Det meste er nå ferdig. Ytterdører mangler og en del detaljer skal på plass før en starter på arbeidet med å få på plass inventar, sier prosjektleder Olav Aa.

 

F-fløya, som tas i bruk fra høsten, skal huse mellomtrinnet. I dagens mellomtrinn skal 1.-4.årstrinn ha tilholdssted. Samtidig modifiseres bygget for å oppnå behovet for åtte klasserom og arbeidet skal være ferdig medio desember. I dagens barneskolefløy blir det rom for SFO samt arbeidsrom for lærerne, og arbeidet med den gamle barneskolefløya vil starte på nyåret. Administrasjonsfløya blir renovert høsten 2018.

 

 – Det har vært en støyfri utbygging

 

Det er lyst og høyt under taket i de nye klasserommene i F-fløya.

Det er lyst og høyt under taket i de nye klasserommene i F-fløya.

– Det er på høy tid at vi nå kommer bort fra midlertidige løsninger og riggen. Det har vært mange runder med tanke på finansiering før vi kom så langt, og vi har minimalisert underveis og konsentrert oss om skolebygget – som er aller viktigst, og vi har fått på plass et energieffektivt bygg. Derfor er det foreløpig ikke planer om annet enn asfaltering på uteområdet, men på sikt må vi også se på dette, mener Torger Aarvaag.

– Er Sodin utbygd nok for fremtiden?

– Nå har vi bygd for å erstatte midlertidige løsninger. Alle kommuner ønsker seg vekst, og her er det tilrettelagt for utvidelse etter hvert, mener Aarvaag.

Slik ser den nye F-fløya ut på papiret. Skisse: Sørli Arkitekter AS

Slik ser den nye F-fløya ut på papiret. Skisse: Sørli Arkitekter AS

Hemne kommune har siden 2005 benyttet riggen som midlertidig løsning. I dag holder SFO samt språkopplæringen til her. SFO flyttes neste år mens det er uavklart i forhold til språkopplæring.

– Riggen blir nok stående foreløpig. Vi har for eksempel et behov på 100 i forhold til språkopplæring. Men på sikt vil det nok bli andre løsninger slik at riggen kan fjernes. Den har imidlertid fungert bra de årene den har vært i bruk, og har vært en rimelig og god løsning, mener Aarvaag.

 

Nye Sodin

* 1.-4. årstrinn flyttes til dagens mellomtrinn. Bygget modifiseres for å oppnå behovet for åtte klasserom.

* Ny fløy på cirka 600 kvadratmeter bygges for mellomtrinnet  – med påbygg i forlengelse og vinkel til dagens mellomtrinn

* SFO flyttes til den gamle barneskolen

* Kontorer/arbeidsrom for lærere plasseres i 2.etasje i dagens barneskolefløy

* Dagens administrasjonsbygg oppdateres for lærerkontorer, administrasjon og PPT

 

Viktige datoer:

  1. april: Ny F-fløya ferdigstilt. Innflytting til skolestart
  2. juli: E-fløya (dagens mellomtrinn) bygges på/om. Ferdigstillelse 15.desember
  3. februar 2018: Renovering/ombygging av dagens barneskolefløy starter
  4. august 2018: Arbeidet med administrasjonsfløya starter. Ferdigstillelse 1.juli 2018.

Av May S. Bjørkaas

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments