Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Tar lang tid før vannet er tilbake
Aslaug Aasgaard (89) er en av abonnentene som er uten vann.
– Jeg tiner snø slik at jeg har vann til sisternen på toalettet, og så får jeg hjelp av datteren min som kommer med vann. For jeg ser meg ikke råd for å gå bort til Blakstad Auto for å hente vann – jeg greier ikke å bære noe særlig lenger. Så en blir litt opprådd, sier Aslaug.

Aslaug Aasgaard (89) er en av abonnentene som er uten vann. – Jeg tiner snø slik at jeg har vann til sisternen på toalettet, og så får jeg hjelp av datteren min som kommer med vann. For jeg ser meg ikke råd for å gå bort til Blakstad Auto for å hente vann – jeg greier ikke å bære noe særlig lenger. Så en blir litt opprådd, sier Aslaug.

Tar lang tid før vannet er tilbake

HEMNE: Lørdag ettermiddag oppsto det brudd i en hovedvannledning i området Haugøyan. På grunn av tele kan det ta flere dager før skaden blir reparert.

 

 

Lørdag ettermiddag var flere abonnenter i Haugøyan, Haugabakken, Skograndbukta og utover til Grøtvågen uten vann.

 

Hemne kommune lokaliserte bruddstedet og stengte av, som resulterte i at 18 husstander var uten vann fram til søndag ettermiddag. I skrivende stund er fortsatt fire abonnenter uten vann, og på grunn av dyp tele i bakken vil det ta flere dager før Hemne kommune får reparert skaden.

 

– Søndag ettermiddag fikk vi koblet inn flere abonnenter i Haugøyan slik at det mandag formiddag bare er fire husstander som er helt uten vann. Disse boligene ligger i området ved Heimevernshuset. Det er utsendt kokevarsel for de boligene som har fått tilbake vannet i Haugøyan og Haugabakken. Vi forventer at det vil gå flere dager før lekkasjen er reparert. De husstandene som er uten vann vil få tilbud om dusjmulighet ved en av kommunens bygg, opplyser teknisk, landbruk og miljø ved Hemne kommune.

 

Det jobbes også nå med en midlertidig løsning for at de fire abonnentene skal få vann.

– Vi planlegger å legge vannrør med varme i på overflaten slik at de får vann. Vi kam også bli nødt til å sette inn stoppkraner i hvert enkelt hus, men dette er selvfølgelig en kostnad som Hemne kommune tar, sier enhetsleder TLM ved Hemne kommune, Magne Jøran Belsvik.

 

I verste fall må en vente til telen er forsvunnet før en får reparert skaden.

– Abonnentene skal selvfølgelig få vann, men det kan nok ta lang tid før vi er tilbake til en permanent løsning, mener Belsvik.

 

Mandag utpå dagen oppsto også et nytt ledningsbrudd som førte til at abonnenter i øverste del av Haugen ble uten vann.

– Er det noen årsak til at dere får så mange brudd samtidig?

– Vi kan ikke peke på noe spesielt, og telen er heller ikke så dyp at det kan være årsaken. Når det gjelder det siste bruddet så kan det være et resultat av at vi har hatt omkjøringer på vannet på grunn av hovedvannledningsbruddet, sier Belsvik.

 

Hovedvannledningsbruddet lørdag er lokalisert til området ved Heimevernshuset i Lernesstrandveien.

– Det er et gammelt eternittrør som har sviktet, sier Belsvik.

 

Hemne kommune vil kontinuerlig informere om saken på sine hjemmesider.

 

Av May S. Bjørkaas

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments