Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Trafikkskiltene forfaller
Skiltet er utslitt og mangler både farge og refleks. Det gjelder mange skilt på strekningen.

Skiltet er utslitt og mangler både farge og refleks. Det gjelder mange skilt på strekningen.

Trafikkskiltene forfaller

HEMNE: En kjøretur på fylkesvei 680 mellom Kyrksæterøra og Vinjeøra avslører et tydelig behov for utskifting av trafikkskilt.

 

På fylkesvei 680 mellom Kyrksæterøra og Vinjeøra – en strekning på rundt en mil – telte vi om lag 15 skilt som skulle vært utskiftet for lengst. Gamle og falmede skilt som nesten ikke er mulig å lese og utslitte reflekser.

Trafikkskilt_4_small Trafikkskilt_2_small Trafikkskilt_5_small

Etterslepet på oppgradering av skilt er ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) stort. Hvor stort vet ingen.

En av årsakene til manglende oversikt, er at skiltvedlikeholdet og utskiftingen er definert som en løpende drifts- og vedlikeholdsoppgave. Derfor rapporteres ikke dette spesielt fra Statens vegvesens regioner til Vegdirektoratet.

– Manglende oppgradering og utskifting av trafikkskilt er en fare for trafikksikkerheten og gir dårligere trafikkflyt. En oppgradering og modernisering av skiltene trengs sårt, mener OFV.

 

Senioringeniør Mads Ole Kringen hos Statens Vegvesen region midt sier det er lite penger til utskifting av trafikkskilt.

– Det er imidlertid veldig bra at dere setter fokus på dette og rapporterer. Når det gjelder utskifting av trafikkskilt er vi avhengige av at drift følger opp. Og det hjelper selvfølgelig at folk varsler fra. Vi skal forsøke å få gjort noe med skiltene på denne strekningen innenfor årets budsjett, spesielt regulerende skilt, sier Kringen.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments