Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Trenger flere barnehageplasser
Hemne trenger flere barnehageplasser, og det foreslås nå å leie lokalene der Regnbuen barnehage tidligere hadde oppholdssted for å etablere en avdeling under Grøtnes barnehage. Illustrasjonsfoto.

Hemne trenger flere barnehageplasser, og det foreslås nå å leie lokalene der Regnbuen barnehage tidligere hadde oppholdssted for å etablere en avdeling under Grøtnes barnehage. Illustrasjonsfoto.

Trenger flere barnehageplasser

HEMNE: Etter barnehageopptaket ble det klart at Hemne kommune manglet barnehagekapasitet på Kyrksæterøra. 7 ettåringer med barnehagerett fikk ikke plass. Nå må kommunen utvide med en ny avdeling.

 

Hemne kommune mangler både areal og bemanning til 7-ettåringer som har barnehagerett.

Utfordringen ble meddelt rådmannen, som orienterte formannskapet om forholdet i mars. Tilbakemeldingene fra formannskapet var at rådmannen måtte finne løsninger for å kunneta inn rettighetsbarna.

 

Det har derfor vært jobbet kontinuerlig for å finne en løsning. Den største utfordringen er at tilbudet må være oppe å gå fra 1. august i år.

 

Etter en grundig kapasitetsvurdering sammen med alle barnehagene på Kyrksæterøra, kommunale og private, er forslag til løsning å etablere en avdeling under Grøtnes barnehage. Og å benytte lokalene til tidligere Regnbuen barnehage i Kleiva. Lokalene er ikke endret med tanke på funksjonalitet, noe som betyr at arealet allerede er godkjent til barnehagedrift.

Eier av lokalene er positive til en leieavtale med Hemne kommune.

Rådmann Torger Aarvaag

Rådmann Torger Aarvaag

– Det er positivt at vi trenger flere barnehageplasser – det er et tegn på god samfunnsutvikling. Problemet vårt er at det er store variasjoner fra år til år, og det er vanskelig å se langt framover når det gjelder barnehageplasser. Når det er sagt så er det en kreativ løsning som nå skisseres, og en løsning som raskt kan bygges ned hvis behovet reduseres – noe vi selvfølgelig ikke håper, sier rådmann Torger Aarvaag.

 

En etablering utløser et behov for fire årsverk; to barnehagelærere og to assistenter. Med denne bemanningen mener Hemne kommune de er i stand til å ta imot flere barn gjennom barnehageåret. I tillegg kommer en kostnad på nødvendig utstyr og materiale for å kunne drive en forsvarlig barnehageavdeling. Finansieringsbehovet for inneværende år er på drøye 2 millioner kroner.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments