Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Turløypene uteblir grunnet økonomi
7000 kroner i kommunalt tilskudd er ikke nok til å vedlikeholde turløypene i Hemne. Det er nå opp til kommunestyret å avgjøre om KIL Skiavdeling skal få økt tilskudd.

7000 kroner i kommunalt tilskudd er ikke nok til å vedlikeholde turløypene i Hemne. Det er nå opp til kommunestyret å avgjøre om KIL Skiavdeling skal få økt tilskudd.

Turløypene uteblir grunnet økonomi

HEMNE: KIL Skiavdeling har hittil i år kjørt skispor kun i lysløypa. 7000 kroner i kommunal støtte holder ikke til å vedlikeholde turløypene.

 

– Vi har fått et tilskudd fra Hemne kommune på 7.000 kroner i år, mens driftsutgiftene i foregående år var på 70.000 kroner. Så tilskuddet er rett og slett for lite. Uten mer tilskudd fra kommunen blir det i år kjørt skispor kun i lysløypene, sier Odd Harry Kvernstad i KIL Skiavdeling.

 

Takket være en gave fra Aqua Gen, som har sponset skiavdelingen med 1000 liter diesel, er det nå kjørt opp skispor til Steinhytta.

– De 1000 literne varer om lag en måneds tid vil jeg tro. Men skisporene skal holdes åpne lenger enn det. Så vi er avhengig av økt tilskudd. Vi kan ikke drive på denne måten lenger – det betyr underskudd og da går det feil vei, mener Kvernstad, og mener det er på sin plass at Hemne kommune gir litt tilbake.

– Vi har sett at kommunen markedsfører seg med flotte turløyper. Da er det vel på sin plass, mener Kvernstad.

 

Uten mer tilskudd fra kommunen blir det i år kjørt skispor kun i lysløypene

 

Siden 2011 har Hemne kommune avsatt 36.000 kroner i tilskudd til lysløyper og oppkjøring av skispor hvert år. Før 2011 var beløpet 40.000, så selv om utgiftene har økt så har tilskuddet faktisk blitt redusert.

Av denne potten mottok KIL Skiavdeling om lag 7.000 kroner i år. Med driftsutgifter på 70.000 har derfor KIL store utgifter som de ikke får dekket av offentlige tilskudd.

 

Lysløypene og andre oppkjørte skiløyper i Hemne blir mye brukt, og flere har reagert på at det i vinter ikke har vært kjørt opp løyper til for eksempel Steinhytta.

Oppkjøring av løyper fører til at flere kommer seg ut i naturen, og i et folkehelseperspektiv er det positivt.

 

Formannskapet behandlet tirsdag KIL Skiavdeling sin søknad om ytterligere støtte. Formannskapet stiller seg positive til å øke tilskuddet, men oversender saken til kommunestyret for behandling da tilskuddet bør tas fra disposisjonsfondet. Neste kommunestyremøte avholdes 27.februar.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments