Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – Vi trenger englevakt
Gulstripeaksjonen markerer igjen alvoret over at E39 Betna – Stormyra ikke prioriteres og mener folk som ferdes langs veien trenger englevakt.

Gulstripeaksjonen markerer igjen alvoret over at E39 Betna – Stormyra ikke prioriteres og mener folk som ferdes langs veien trenger englevakt.

– Vi trenger englevakt

HEMNE: «Gulstripeaksjonen» gir seg ikke så lett. Tirsdag aksjonerte de igjen for oppstart ev E39 Betna – Stormyra. Og nå påkaller de høyere vakter.

 

Det er hektisk aktivitet på Grønset i Vinjefjorden denne tirsdag formiddagen. Aksjon Englevakt for E39 Betna – Stormyra skal forberedes, og både vinger, engler og trafikklys må på plass før aksjonsstart. Langs E39 på begge sider av fylkesgrensa står gode hjelpere med plakater. Seks på Trøndelagssiden og 14 på Møresiden.

 

«Englene» løper til og fra med skilt og gulstrikkede vinger. Gulstripen fra forrige aksjon har fått en ny misjon, og mange strikkede meter med gulstripe har blitt til englevinger.

– Vi håpet vi var ferdig med aksjoneringen. Men den gang ei. Nå påkaller vi andre makter, for det trengs, sier Helga Hjorthol Grønset i aksjonskomiteen mens hun leter etter vingene som må på før resten av presseoppbudet inntar gården.

 

– Vi er inne i den tiden på året hvor det begynner å knyte seg i magen. Det er mørkt, det blir snø og sludd og veien her får tre spor som det er håpløst å komme seg ut av når du møter en trailer. Du må være forberedt hele tiden, og valget står mellom å kline bilen inn i autovernet eller å miste speilet på den andre siden av bilen. En ting er når du kjører alene, men når du har bilen full av unger er du ikke mye høy i hatten, mener Hjorthol.

 

– Vi som ferdes her til vanlig tar våre forholdsregler, men de som ikke er kjent her gjør ikke det. Nå må noe gjøres – vi har ikke noen å miste og vi kan ikke vente enda et år, mener Hjorthol.

Elin Schjetne Dyrset og Helga Hjorthol Grønset gjør seg klar til ny kamp for E39, og vingene kommer på plass.

Elin Schjetne Dyrset og Helga Hjorthol Grønset gjør seg klar til ny kamp for E39, og vingene kommer på plass.

 

Aksjonskomiteen gjør seg klar til nok en dyst. Det øves på fremføring av sang, og engler skal på plass i trærne ved E39. Engler som skal få henge til det kommer penger til vei.

– Nå overlater vi det rett og slett til englene – vi vet ikke hva mer vi kan gjøre. Vi har henvendt  oss til toppen – uten nytte. I dag er det grasrota som står her. Og nå sier vi i fra – igjen, sier E39-entusiasten på Grønset.

 

Det synges. Og de to gule englene skal på plass ved E39.

– Vi har en appell. Vi skjønner ikke hvorfor E39 ikke er prioritert, nå må vi få et vedtak og de 20 millionene slik at vi kommer i gang. Det hjelper ikke at prosjektet er med i NTP når det ikke kommer penger. Vi ble lovet oppstart i 2018, sier Solvår Sæterbø i aksjonskomiteen, og appellerer på følgende måte til Helge Orten i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité:

– Kjære Helge Orten. Vis nå at du er av den solide sorten. De pengan vi ble lovt i vår, ska inn på budsjettet i år, for bruk til neste år. Vis at de mente alvor! (SETT I KURSIV)

Juanita Møkkelgård gir en hjelpende hånd slik at Ingrid Fiskvik Rokseth får vingene på plass.

Juanita Møkkelgård gir en hjelpende hånd slik at Ingrid Fiskvik Rokseth får vingene på plass.

– Nå markerer vi alvoret over at E39 ikke er prioritert, og vi trenger englevakt for å unngå flere ulykker, mener Sæterbø.

 

E39 Betna-Stormyra lå inne på Nasjonal transportplan (NTP) i forrige periode, og tidligere i år ble regjeringspartiene, Venstre og KrF enige om å oppruste denne vegstrekninga i løpet av den første perioden i Nasjonal Transportplan på seks år. Dette ble også vedtatt i Stortinget.

I NTP er det satt av 2,1 milliarder kroner til E39 Betna-Stormyra etter blant annet en kraftig mobilisering fra «Gulstripeaksjonen». Men det er ikke satt av penger til denne vegstrekningen på statsbudsjettet for 2018.

 

 Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments