Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – Vi trenger flere bøssebærere
Marte Bugten og Solrun Stølan ved Hemne Frivilligsentral er klare for årets tv-aksjon.
– Vi trenger fortsatt bøssebærere og håper flere tar kontakt, oppfordrer de to.

Marte Bugten og Solrun Stølan ved Hemne Frivilligsentral er klare for årets tv-aksjon. – Vi trenger fortsatt bøssebærere og håper flere tar kontakt, oppfordrer de to.

– Vi trenger flere bøssebærere

HEMNE: Det er hektiske dager hos Hemne Frivilligsentral før årets TV-aksjon går av stabelen. De er ansvarlige for årets TV-aksjon i Hemne.

 

Hemne Frivilligsentral har hatt hovedansvaret for TV-aksjonen i Hemne siden 2013. Det året satte de rekord for antall kroner per innbygger med drøye 70 kroner.

– Det var første gangen det ble forsøkt med et ringepanel som tok kontakt med bedrifter i Hemne, og det var en suksess. Så 2013 er rekordåret så langt – vi har ikke greid å samle inn så store beløp i årene etterpå. Det kan ha mange forklaringer. I 2013 var aksjonen viet demens. Kanskje var det et formål som berørte mange, og som mange valgte å gi støtte til, sier daglig leder ved Hemne Frivilligsentral, Marte Bugten.

 

Hemne Frivilligsentral var de første som forsøkte seg med ringepanel i forbindelse med tv-aksjonen. I dag har frivilligsentraler i hele regionen fulgt eksempelet i Hemne.

– Hemne Frivilligsentral er en aktiv frivilligsentral med over 90 frivillige. Spesielt er det også at frivillige drifter sentralen ved å være tilstede og holde stedet åpent som en møteplass og et sosialt treffsted alle hverdager. Etter TV-aksjonen i 2013 ble vi brukt som et eksempel på hvordan det kan gjøres, og det er en god ting å ta med seg, sier Bugten.

 

Før og under årets tv-aksjon har hun fått med Solrun Stølan på laget. Stølan er nyansatt sekretær i femti prosent, men er så visst ikke ny i Hemne. Solrun er født og oppvokst i Hemne og er datter av tidligere ordfører i Hemne, Johan Stølan. Etter utlendighet siden midten av 90-tallet er hun nå tilbake til røttene.

– Det startet vel egentlig som en spøk i påska. Tilbake til Hemne ble et tema. Min samboer plukket opp ballen, og plutselig var vi tilbake, smiler Solrun, som for tre uker siden økte innbyggertallet i Hemne med fire.

Hun er heller ikke ukjent med frivillig arbeid.

– Jeg har gjennom mange år jobbet som frivillighetskoordinator i Drammen da jeg bodde der, forklarer Solrun.

– Det er godt at det nettopp var Solrun som fikk denne jobben, for hun vet hva dette dreier seg om. Hun kommer med både forståelse og nye impulser og er et tilskudd og en bonus, roser Marte Bugten.

 

Sammen med en haug frivillige skal de lose årets tv-aksjon trygt i land. Men trenger flere bøssebærere.

– I Hemne er det 48 roder som skal dekkes opp, og mange av dem er «gårunder». Vi har kontaktet folk som tidligere har gått med bøsser, og vi spør selvfølgelig de frivillige som er knyttet til sentralen. Men fortsatt trenger vi bøssebærere, og håper enda flere melder seg. Enten via nettstedet blimed.no eller ved direkte henvendelse til oss, sier Bugten og Stølan, og legger til at en også kan møte opp ved Hemne Frivilligsentral søndag fra klokka 12.

– Alle bøsser hentes og leveres her hos oss. Enten før tv-aksjonen eller på aksjonsdagen, forklarer de.

 

Og berømmer næringslivet i Hemne som alltid støtter opp, og Hemnerussen som også i år har sagt seg villig til å gå med bøsser.

– Torsdag (i dag – red.anm) er ringepanelet på plass og bedrifter i Hemne vil få mulighet til å bidra. Vi har et panel bestående av blant andre representanter for lag og foreninger og frivilligsentralen. Ordfører vil også sannsynligvis delta. Første gang vi prøvde dette fikk vi inn over 70.000 kroner, og det målet har vi også i år. Hemne kommune bidrar med 10.000 kroner av disse, og det er allerede bevilget, sier en ivrig Bugten, og håper bedriftene i Hemne gir så det monner.

 

– Vi håper rett og slett på en bra aksjon slik at Hemne fortsatt kan være en habil tv-aksjonskommune. Og vi legger ikke skjul på at vi konkurrerer bittelitt med nabokommunene Orkdal og Snillfjord, ler Bugten.

 

Årets tv-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt, og arrangeres førstkommende søndag.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments