Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   – Vi trenger mer varer
Fra venstre Olaug Bjeldvik, Kari Stavås, Edel Sølvik og Anna Jorunn Antonsen håper hemnværingene kan bidra med enda flere varer til hjelpesendingen.

Fra venstre Olaug Bjeldvik, Kari Stavås, Edel Sølvik og Anna Jorunn Antonsen håper hemnværingene kan bidra med enda flere varer til hjelpesendingen.

– Vi trenger mer varer

HEMNE: Oppfordringen kommer fra de lokale ildsjelene som 20. mai igjen tar turen til Latvia med hjelpesendinger.

 

Den gamle fritidsklubben på Skeiet er fylt fra gulv til tak med klær, møbler, sykler, kopper og kar. Olaug Bjeldvik, Edel Sølvik, Kari Stavås og Anna Jorunn Antonsen og nevenyttige mannfolk svinser ut og inn med varer. Dagens fangst er kladdebøker i et stort antall.

 

De samler inn varer til en hjelpesending til Latvia. I samarbeid med Latviagruppa 1992.

De har gjort det før. Noen har holdt på i flere år, mens andre er litt mer ferskinger.

– I starten hadde jeg både vedbod og soverom fullt av varer, ler Olaug Bjeldvik, som har vært med på flere turer til Latvia. Sist i oktober i fjor.

 

– Målet er å fylle en trailer – det vil si 90 kubikk. Vi har kanskje kommet halvveis. Så vi ønsker oss enda mer. Vi oppfordrer derfor både private og bedrifter til å ta en ryddeaksjon og levere det de ikke har bruk for til oss. Det er bare å ringe så åpner vi døra og tar imot varene, smiler Olaug.

 

Og de har bruk for alt.

– Alt en trenger i et hus rett og slett. Klær, sengetøy, kopper og kar, møbler, sykler. I Latvia er bleier dyrt – både til barn og voksne som trenger det – så det tar vi gjerne imot mer av, sier Olaug, og legger til at bidrag fra både Hemne Bruktsenter og Hemne Helseartikler har kommet godt med og er mottatt med stor takk.

– Vi setter stor pris på alt vi får. Stort sett er det privatpersoner som bidrar, men finnes det bedrifter som gjerne vil bidra så blir vi veldig glade for det, påpeker Olaug.

Hermod Antonsen og Per Fjærli bidrar med bærehjelp når kassevis av kladdebøker skal lagres før turen går til Talsi i mai.

Hermod Antonsen og Per Fjærli bidrar med bærehjelp når kassevis av kladdebøker skal lagres før turen går til Talsi i mai.

Det koster 35.000 kroner å få fraktet varene ned til Latvia.

– Derfor selger vi lodd for å dekke kostnadene, og vi håper vi greier å få inn nok, forklarer Olaug.

 

I tillegg betaler hver enkelt som deltar på turen drøye 6.000 kroner for en tidagers tur.

– Alle som har lyst kan være med på turen, og vi har fortsatt plass til flere i bussen, påpeker Olaug.

 

Turen går til Talsi i Latvia hvor flere institusjonsbesøk står på programmet.

– Men det er også lagt inn tid til andre ting. Men når du ser fattigdommen på landsbygda i Latvia, og hvor glade folk blir for det vi har med, så er det utrolig givende å være med på en slik tur. Og vi ser at varene kommer fram – vi er med hele veien, mener Olaug, og legger til at de fleste av oss har i overflod og godt kan gi bort det vi ikke har bruk for.

 

– For å sette det litt i perspektiv så var jeg en gang hjemme hos en familie på elleve. De hadde kun ett soverom. Så de måtte bruke stua som soverom i tillegg. Vi ga bort en køyeseng til dem og de var så takknemlige. Så ja – vi har det godt vi som bor i Norge, mener Olaug.

 

Har du varer du ønsker å bidra med kan du kontakte Olaug på telefon 951 43 962

 

Av May S.Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments