Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Vil bygge storhall i Ånesøyan
KIL og KIL/Hemne ønsker å bygge en storhall i Ånesøyan. Fotomontasje: Hugåaas Entreprenør

KIL og KIL/Hemne ønsker å bygge en storhall i Ånesøyan. Fotomontasje: Hugåaas Entreprenør

Vil bygge storhall i Ånesøyan

HEMNE: Kyrksæterøra IL og KIL/Hemne søker nå i fellesskap Hemne kommune om 11 millioner kroner i støtte og 11 millioner i garanti for å bygge storhall i Ånesøyan.

 

Prosjektet er en del av Ånesøyan aktivitetspark, som er under utvikling. Prosjektene i aktivitetsparken er forankret i idretten selv gjennom idrettsrådet, og består blant annet av fotballaktiviteter innen- og utendørs, tilbygg klubbhus med nye garderober, friidrett, tennisbane, freesbeegolfbane og klatrepark med mer. Frieesbeegolfbanen er allerede etablert, og tennisbanen er under rehabilitering. Det er inngått avtale med Hemne kommune om overdragelse av klubbhus og grunn til utvidelse, og det er innvilget tippemiddelsøknad om blant annet klatrepark.

 

En ny storhall er tenkt lokalisert på dagens gressbane og er på drøye 7.000 kvadratmeter. Den skal huse fullskala 11-er fotballbane og løpebane på 340 meter. Det vil blant annet bli mulig å arrangere seriekamper i fotball i hallen.

Hallen er kostnadsberegnet til nærmere 69 millioner kroner.

 

– KIL og KIL/Hemne har over flere år jobbet aktivt for å utvikle Ånesøyan. Vi ønsker å bygge en storhall med bakgrunn i dårlige treningsforhold for fotball og friidrett om vinteren. Det legges også beslag på treningstider i Hemnehallen. En storhall vil frigjøre tid i Hemnehallen til andre aktiviteter og idretter. Stadig tidligere seriestart gjør at KIL/Hemne må leie trenings- og kamptider i andre haller/baner, og ender opp med å spille viktige kvalifiseringskamper kun på bortebane. Friidrettsablegget er i veldig dårlig forfatning, og anleggssituasjonen gjø det svært lite attraktivt å trene friidrett. Løpebanen i Ånesøyan er som en åker på regnværsdager, skriver prosjektleder Ingrid Hoftun i søknaden til Hemne kommune.

 

– En storhall vil gi økt besøk til bygda når andre klubber legger treningshelger til Hemne, det arrangeres treningskamper mellom lag i Eliteserien og Toppserien, attraktive cuper i en fullskala fotballhall og andre store arrangement som konserter, korpsstevner, utstillinger og messer. Dette vil gi ringvirkninger til andre aktører i Hemnesamfunnet, mener Hoftun.

 

Rådmann i Hemne, Torger Aarvaag, tilrår at Hemne kommune gir tilskudd og garanti.

– Det er tvilsomt om en slik hall vil bli bygd i uoverskuelig framtid hvis kommunen nå ikke er med på finansieringen. Samlet sett er det som skjer på frivillighetsbasis i Hemne svært positivt og en verdi å ivareta i seg selv. Den entusiasme, kreativitet og stå-på-vilje de representerer, er en betydelig styrke for lokalsamfunnet, og kan ikke verdsettes i penger. Når det gjelder utviklingen av anlegget i Ånesøyan vil det med det mangfold og den kvalitet som allerede er etablert og planlagt bli et anlegg som vil bli lagt merke til langt utover regionen. Slev om det er et ikke ubetydelig økonomisk løft for Hemne kommune å bidra med 11 millioner kroner i støtte til prosjektet, vil dette oppveies av de positive ringvirkningene av etableringen, sier Aarvaag.

 

Av May S. Bjørkaas

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments