Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Hjem   >   Nyheter   >   Vil etablere Tuftepark
Jørn Gunnar Lofthus ønsker å åpne en Tuftepark i Hemne, og mener arealet ved volleyballbanen kan være midt i blinken.

Jørn Gunnar Lofthus ønsker å åpne en Tuftepark i Hemne, og mener arealet ved volleyballbanen kan være midt i blinken.

Vil etablere Tuftepark

HEMNE: Jørn Gunnar Lofthus går svanger med tanken om en Tuftepark i Hemne.

– Det er god trening og samtidig sosialt, mener Lofthus som nå tar tak i planene.

 
Tufteparken er en utendørs treningspark bestående av 10 enkle metallkonstruksjoner som et lavterskeltiltak for uorganisert idrett og folkehelsen. Konseptet ble ideelt grunnlagt av Lasse Tufte i 2011, og den aller første Tufteparken sto klar til bruk på Risenga i Asker sommeren 2012. Tufteparken er et norsk konsept, utviklet av norske brukere, og produsert i Norge.
Apparatene i Tufteparken er i stor grad intuitive, men det medfølger også et instruksjonsskilt og qr-koder på hvert apparat som kan skannes for å få tilgang til en øvelsesdatabase som er relatert til det apparatet som ble skannet. Og alt er helt gratis.

De første årene så var det primært kommuner som etablerte Tufteparken i sine park-områder, men de siste årene har i større grad også frisklivssentraler, borettslag, idrettslag og andre private organisasjoner knyttet tilbudet til sin virksomhet. Nøkkelen til suksessen og oppslutningen rundt Tufteparken er ikke bare de fysiske apparatene i seg selv, men konseptet som en helhet og den jobben som gjøres rundt hver enkelt lokal park. Det handler også om å skape et miljø rundt parken.

Nå håper Jørn Gunnar Lofthus å få åpnet en Tuftepark også på Kyrksæterøra.
– Jeg har allerede en mini Tuftepark i hagen, men nå jobber jeg konkret med planene for en park i Hemne, smiler Jørn Gunnar, som blant annet er instruktør i Hemne Turnforening og vet hvor viktig det er å bruke kroppen.
– Apparatene som en Tuftepark består av gir kjempegod trening, og kan brukes av alle. Her kan det foregå organisert trening, men en kan også bare ta turen til parken å bruke den – den står jo der tilgjengelig til enhver tid, mener Jørn som ser for seg at parken kan plasseres ved Volleyballbanen nedenfor riggen.
– Alternativet kan være Ånesøyan, men her er det allerede tilrettelagt for frisbeegolf og det foreligger også andre planer. Så vi får se. Nå må jeg ta en prat med Hemne kommune i første omgang for å se hvilke muligheter som finnes, og om de kan stille tomt til disposisjon. I tillegg må en slik park finansieres da vi må regne med mellom 350.000 og 400.000 for å komme i mål. Selve apparatene har en kostnad på 250.000 kroner. Da får vi et sett med 10 apparat. I tillegg kommer grunnarbeid og fundamentering med mer, sier Jørn.

Tufteparken består av 10 enkle metallkonstruksjoner og er et lavterskeltiltak som passer for alle. Konseptet ble grunnlagt av Lasse Tufte. Foto: Tufteparken.no

Tufteparken består av 10 enkle metallkonstruksjoner og er et lavterskeltiltak som passer for alle. Konseptet ble grunnlagt av Lasse Tufte. Foto: Tufteparken.no

 

Finansering håper han kan skje ved hjelp av spillemidler i tillegg til kommunal støtte og kronerulling blant lag og foreninger.
– Jeg har allerede vært i kontakt med blant annet Hemne Yngres Sanitetforening som stiller seg positive til ideen, og jeg håper det er flere lag og foreninger som ser nytten og helseutbyttet av en Tuftepark, sier Lofthus.

Lofthus har lansert en Facebookside ved navn Tufteparken til Kyrksæterøra hvor den som ønsker det får mer info om prosjektet.
– Tilbakemeldingene så langt er veldig positive, og folk synes det er en god idé. Så får vi se hva som skjer. Men det hadde vært artig å få på plass en Tuftepark allerede i år, smiler Lofthus, som allerede denne uken skal i møte med Hemne kommune for å planlegge veien videre.

 

Av May S. Bjørkaas

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Comments

comments